Nové únikovky SideQuest využijí světy existujících deskovek a RPG
Novinka zdroj: Board&Dice

Nové únikovky SideQuest využijí světy existujících deskovek a RPG

4. 7. 2023 12:44 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Únikové hry postupně dobyly nejen různá města a specializované místnosti, ale staly se neochvějnou součástí i tradiční stolní zábavy. Svou „kapesní“ únikovku, kterou si můžete zahrát v pohodlí vašeho domova, má už velké množství různých vydavatelství včetně společností Board&Dice a Lockme, jež zúročují své zkušenosti se značkou Escape Tales v nové sérii SideQuest.

Série se bude specializovat na tituly, které přenesou „únikový“ zážitek do již vytvořených a známých světů. Abyste dostali lepší představu, co je tím myšlené, rovnou byla představená první dvojice her, u nichž spojily síly Jakub Caban a Bartosz Idzikowski, kteří pracovali i na vybraných titulech ze zmíněných Escape Tales

První hrou je SideQuest: Nemesis. Název jasně značí, že se v něm podíváte do obřího stolního světa značky Nemesis, která vychází z mysli Adam Kwapińskiho. V únikovce zažijete na vlastní kůži příběh kapitánky Jessicy Kowalski a její posádky, která dostala za úkol nalézt ztracenou loď, z níž musí získat drahocenný náklad. Jenomže na loď vtrhli mimozemští vetřelci, kteří takovou misi dokáží velice zkomplikovat.

SideQuest: Nemesis by proto mělo nabídnout „strhující hádanky“ doplněné o různá obtížná rozhodnutí, která je potřeba dělat pod tlakem, protože vás něco neustále pronásleduje. Prozkouší se zde vaše kreativita, postřeh i myšlení. Hlavně je ale nutné si uvědomit, že ticho nevěstí nic dobrého a ve vesmíru nikdo neuslyší váš křik.

Hororové sci-fi zasazení samozřejmě nemusí vyhovovat každému, což by měl vyřešit druhý projekt SideQuest: 7th Sea. V něm se zase ponoříte do fantasy světa už letitého stolního RPG, o nějž se aktuálně stará studio Chaosium. V novince se pokusíte vkrást do tajemné kaple, v níž se pokusíte získat štít z dračí oceli dříve, než vám na rameno začne klepat inkvizice.

Stejně jako v předešlém případě i zde vás čekají různé nástrahy k překonání a rozhodnutí, která je potřeba udělat pod tíhou rychle ubíhajícího času. Oba tituly vyjdou ještě během letošního roku, přesněji někdy na podzim a v obou případech se do hraní mohou pustit 1 až 4 hráči, kterým by průchod jedním scénářem měl zabrat maximálně dvě hodiny.

Nejnovější články