Nově naskladnění Hrdinové hlubokého hvozdu nabízí kooperaci s příchutí bajek
Novinka zdroj: Tlama Games

Nově naskladnění Hrdinové hlubokého hvozdu nabízí kooperaci s příchutí bajek

6. 9. 2023 8:45 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Vydavatelství TLAMA games už koncem května oznámilo, že na pulty českých obchodů koncem prázdnin přinese lokalizovanou verzi hry Explorers of the Woodlands, která vyjde pod názvem Hrdinové hlubokého hvozdu. A přesně jak bylo slíbené, tak se i stalo. Takže se už všichni zájemci mohou ponořit do průzkumu místního kouzelného světa.

Pakliže o hře slyšíte poprvé, jsou pro vás nejdůležitější dvě informace. Tou první je, že se jedná o studiovou prvotinu Geoffreyho WoodaFrom the Woods, která se těší skvělému ohlasu. A druhou je, že z herního hlediska jde o kooperativní zážitek pro 1 až 4 hráče, který se řídí kostkami.

Jak jste možná pochopili z názvu, v roli jedné ze čtyř místních zvířecích postav se ponoříte do průzkumu lesního království. Jde o první fázi hry, kdy na stůl přidáváte nové herní destičky a odkrýváte taje hvozdu, kde jsou jeskyně i různí nepřátelé. V druhé fázi přímo ovládáte své hrdiny, s nimiž podle hozených kostek vykonáváte různé akce či využíváte schopnosti.

Během toho všeho sbíráte vybavení a otevíráte dodatečné schopnosti, což vám pomůže s překonáním závěrečného bosse, který čeká na konci každé vaší cesty. Je pak na vás, zda z takové výpravy uděláte jednorázový zážitek, nebo ho propojíte v rámci kampaně, která skrývá celkově pět kapitol.

Zážitek si navíc můžete i dále rozšířit o pokročilé prvky. Například lze využívat rozzuřených schopností příšer, které výrazně upravují jejich základní vlastnosti. Nebo do hry zapojíte minirozšíření s hostincem či jeskyní, které přichází s dodatečnou variabilitou.

Doporučená cena Hrdinů hlubokého hvozdu je 829 korun, pravděpodobně ji ale zakoupíte i o něco levněji. Jestli se vám nechce ztrácet čas, už nyní si můžete prostudovat pravidla. Jedno sezení by ale mělo zabrat maximálně jednu hodinu.

Nejnovější články