Not Enough Mana je ideální silvestrovskou zábavou pro všechny kouzelníky i čaroděje
Novinka zdroj: Superhot

Not Enough Mana je ideální silvestrovskou zábavou pro všechny kouzelníky i čaroděje

21. 12. 2023 9:39 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

S Vánocemi se přirozeně blíží i konec roku a vítání nového během bujarého Silvestra. S tím je už docela neoddělitelně spjaté pití alkoholu, díky němuž se ty přestupy slaví přece jen trochu lépe. K takovým aktivitám se navíc často hodí nějaké večírkové stolní hry. Pokud vás ale už nebaví hrát neustále ty samé dokola, případně chcete zkusit něco docela jiného, je tady projekt Not Enough Mana.

Na něj jste mohli narazit už v minulosti, jelikož si v roce 2021 prošel úspěšnou kampaní na Kickstarteru a do širšího prodeje dorazil o rok později. Zajímavé tituly by se však měly zviditelňovat i se zpožděním, protože dítko Paweła Piskorskiho si to opravdu zaslouží. Ostatně už z průměrného hodnocení 72 uživatelů webu BoardGameGeek, které aktuálně činí 8,2 bodů z 10, je jasné, že hra dělá radost kouzelníkům i čarodějům, kteří si ji zakoupí.

Jde totiž o stylovou variaci poměrně klasických „picích“ kratochvílí, které jsou přenesené do fantasy karetního světa. Tři až šest hráčů se snaží navzájem vyřadit tím, že na sebe sesílají kouzla či kletby, jejichž účinky posilují vykládáním artefaktů. Nicméně k vynášení karet potřebují mít dostatek many, kterou získávají pitím lektvarů v podobě panáků s alkoholem (případně nějaké nealkoholické náhrady). Za každý vypitý získají 3 body many, což upřímně není mnoho, proto se všichni musí docela otáčet.

Je jedno, jestli jste zrovna na řadě, nebo ne. Čerpat manu můžete kdykoli. Jenom pozor, ať to s ní moc nepřeženete, protože nejenže ze hry můžete vypadnout ztrátou všech životů, ale také obyčejným přebráním a usnutím. Takže pokud už máte dost bezcílného popíjení alkoholu, případně potřebujete výmluvu, proč ho pít ještě více, Not Enough Mana se opravdu zdá být naprosto vynikající volbou. I díky svému povedenému zpracování.

Bohužel však titul do konce roku asi neseženete. Na oficiálních stránkách aktuálně běží předobjednávky na další dotisk, s jehož odesláním se počítá během ledna. Kromě základní edice za v přepočtu 630 korun si ještě lze koupit Archmage edici za necelých 1 100, kde naleznete kožené pytlíky, šest unikátních skleněných panáků a obaly na karty, vše skryté ve více prémiové krabici. Tak buď na příštího Silvestra, nebo některou z mnoha oslav v průběhu roku!

Nejnovější články