Nostalgie něco stojí. V případě klasického setu pro karetní Pokémony skoro 10 tisíc korun
Novinka zdroj: The Pokémon Company

Nostalgie něco stojí. V případě klasického setu pro karetní Pokémony skoro 10 tisíc korun

26. 9. 2023 15:14 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Pokémon Trading Card Game už dlouho patří mezi nejúspěšnější karetní sběratelské hry, které se neustále rozšiřují o nové edice, speciální sety a unikátní varianty. A vzhledem k tomu, že titul má už téměř 27 let, protočilo se jich za ta léta skutečně hodně. Připravovaný klasický set se ovšem vrací ke kořenům, čímž chce oslovit především nostalgiky a dlouholeté fanoušky. Pokud jsou tedy movití.

Pokémon TCG Classic je unikátní krabice, která v sobě skrývá tři balíčky postavené kolem původních startovních pokémonů – Venusaura, Charizarda a Blastoise. Každý balík v sobě skrývá 60 foilových karet a kromě výběru kusů z průřezu celé historie přinese i šest nových – legendární pokémony Suicune ex, Lugia ex a Ho-Oh ex plus trenérské karty Sun Seed, Scorching Charcoal a Drops in the Ocean. Součástí rovněž je Mr. Mime, který si odbude svou mezinárodní premiéru, jelikož byl dříve exkluzivní pro Japonsko.

Kromě karet v prémiovém balení ještě naleznete tři krabičky, obaly na karty, prémiovou herní podložku a sety žetonů stavu i poškození. Už na pohled krabice vypadá luxusně, čemuž odpovídá i cena, která se vyšplhala na 9 200 korun.

Pokémon: The Trading Card Game – Classic Set zdroj: The Pokémon Company

I přes vysokou cenovku se ale našlo dostatek fanoušků, aby se set stihl vyprodat. Předplatitelé ho mohou očekávat v polovině listopadu a mají akorát tu smůlu, že karty nemohou používat na oficiálních turnajích (s výjimkou základních karet energie). Všech šest nových karet ale společnost v únoru 2024 vypustí v samostatném setu, takže si je poté půjde zařadit i do turnajového balíčku.

Dá se předpokládat, že se někteří pokusí tento unikátní set přeprodat za nekřesťansky zvýšenou cenu. Kdybyste ho proto opravdu chtěli, můžete si na něj vydělat například prodejem některých svých kusů ze sbírky. Má to smysl obzvlášť v případě, že jste majiteli jedné ze zhruba 20 unikátních trenérských karet z roku 2001 s vyobrazením bývalého profesionálního hráče Takahira Ikedy. Právě jedna taková kusovka se nedávno prodala za více než 3 miliony korun (děkujeme webu Dicebreaker).

Sice se nejedná o rekordní částku, kterou stále drží Pikachu Illustrator za obludných 122 milionů korun (zakoupil ji mimochodem Logan Paul), ale i tak jde o pořádnou sumičku.

Nejnovější články