Nestihli jste pořídit dedukční hledání fanatiků v Among Cultists? Na cestě je dotisk
Novinka zdroj: Godot Games

Nestihli jste pořídit dedukční hledání fanatiků v Among Cultists? Na cestě je dotisk

19. 1. 2024 9:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Je tomu teprve pár měsíců, co německé studio Godot Games oznámilo přípravu českých pravidel v PDF pro dedukční Among Cultists: A Social Deduction Thriller. Na nich společnost i nadále pracuje, ale mezitím si připravila druhou příležitost, jak se k titulu výhodně dostat rovnou i s několika exkluzivními bonusy.

Pro tyto účely odstartovala novou crowdfundingovou kampaň na Gamefoundu, v níž se nabízí nejen dotisk základu, ale také dvě staré a jedna nová expanze. Jedná se proto o nejpohodlnější variantu, jak se dostat k mysterióznímu vyšetřování pro 4 až 8 hráčů, kteří se coby zástupci spolku M snaží zastavit rituál kultu. Jenom je trochu problém v tom, že se zde pracuje se skrytými rolemi a někteří hráči jsou tajní fanatici, kteří se jim plány snaží zhatit.

Ať už ale hrajete za jakoukoli roli, pohybujete se po prostředí, potkáváte se s ostatními a během toho se snažíte vyplnit své cíle. Situaci pak každé kolo „opepří“ náhodná událost, stejně jako systém duchů, do něhož se postava přemění ve chvíli, kdy umře. Tohle všechno se děje v základu, který je nadále rozšířený o dvě starší rozšíření Down Into the Abyss a Mountains of Chaos.

Oba přináší nové tajné role, mapy a dodatečné mechanismy, jako jsou otočné dveře, výtahy, chapadla a lodě. Horkou novinkou je třetí expanze Under the Surface, díky níž se přenesete na Antarktidu, kde pátráte po organismu 46-B, jehož probuzení změní podmínky konce hry.

Tuhle horkou novinku všichni majitelé předchozího obsahu z minulé kampaně mohou získat v přepočtu za 700 korun. Naopak nováčci mohou klidně zainvestovat pouze do základu, který jejich peněženku bude stát 1 250 korun. A zcela logicky nesmí chybět ani kompletní balení za 3 070 korun, kde se k základu a všem třem rozšířením přidává ještě sympatický bonus hráčských desek a postav s obrázky vás a vašich přátel. Tvůrci navíc ke každé z úrovní přidávají dva dárky v podobě dřevěných žetonů knih a puzzlů s 1 000 dílky.

Důležité je zmínit, že v podstatě veškerý materiál (až na základní hru) je exkluzivní právě pro crowdfunding, tudíž ho nenaleznete v běžné distribuci. Chcete-li proto kompletní balení hry Among Cultists: A Social Deduction Thriller, asi byste s pořízením neměli moc dlouho otálet. Pozitivní zprávou ovšem je, že doprava vyjde na 300 až 500 korun (podle zvolené úrovně) a je v ní rovnou zahrnutá daň.

Nejnovější články