Hledání fanatiků v Among Cultists: A Social Deduction Thriller půjde za doprovodu českých pravidel
Novinka zdroj: Godot Games

Hledání fanatiků v Among Cultists: A Social Deduction Thriller půjde za doprovodu českých pravidel

6. 11. 2023 15:15 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Videoherní fenomén Among Us zná snad každý. Společenská deduktivní hra, v níž se posádka lodi snaží nalézt členy, kteří úplně nechtějí pracovat pro vyšší dobro celku, pronikla do mnoha sfér společnosti. Proto není divu, že se u ní inspirují i deskoherní tvůrci, například ti z německého studia Godot Games se svým projektem Among Cultists: A Social Deduction Thriller.

Ten letos prošel velmi úspěšnou kampaní, kde vybral necelých 5,7 milionů korun. Zájemci je utratili za zážitek pro 4 až 8 hráčů, kteří se ujmou rolí vyšetřovatelů tajného spolku M snažícího se zastavit rituál zlověstného kultu. Jenomže někteří fanatici se už do řad tohoto spolku vetřeli a je na hrdinech, aby je včas odhalili.

Jak asi správně tušíte, jedná se o dalšího zástupce titulů se skrytými rolemi, kde se bídáci snaží skrývat ve stínech a během toho vykonávají zlo ideálně takovým způsobem, aby je ostatní neodhalili. Hráči se proto pohybují po prostředí, sledují své cíle, občas se potkají a každé kolo se odstartuje nějaká náhodná událost. Zajímavé na tom je, že se zde hráči nevyřazují. Ve chvíli, kdy postava umře, stane se z ní duch, který pokračuje v hraní dál.

Tvůrci v posledních několika týdnech začínají plnit své cíle, což znamená, že velká porce podporovatelů by měla mít hru doma (minimálně všichni lidé z Evropy). Jestliže mezi ně patříte, studio se vás evidentně rozhodlo potěšit, jelikož oznámilo, že v brzké době do světa uvolní českou digitální verzi pravidel.

Jakmile bude dostupná, půjde si ji stáhnout z oficiálních stránek, kde už nyní naleznete pravidla celkově v osmi jazycích. Platí totiž, že hra Among Cultists: A Social Deduction Thriller jako taková je jazykově zcela nezávislá, tedy její komponenty neoplývají texty. Takže k pohodlnému hraní potřebujete opravdu jen přeložená pravidla.

Nejnovější články