Německy mluvící hráči rozhodli o nejlepších novinkách. Umístila se i česká hra
Novinka zdroj: Deutscher Spiele Preis

Německy mluvící hráči rozhodli o nejlepších novinkách. Umístila se i česká hra

30. 8. 2023 14:05 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Po desítky let mohou německy hovořící hráči z Německa, Rakouska a Švýcarska hlasovat pro své oblíbené deskovky v ceně Deutscher Spiele Preis. Tentokrát to mohly být hry vydané v Německu mezi 1. květnem roku 2022 a 30. dubnem roku 2023.

Nyní se dozvídáme, jaké hry tvoří nejen top 10, ale také finální trojici. Nicméně vítěz je v tuto chvíli ještě neznámý, protože k jeho vyhlášení dojde během festivalu Spiel v Essenu, který se uskuteční od 5. do 8. října.

Zlato, stříbro a bronz ceny Deutscher Spiele Preis si mezi sebe rozdělí tři hry, které tak nějak obecně rezonují komunitou a sbírají ocenění – závodní hra Heat, Neznámá planeta s unikátním „servírovacím“ talířem a Dorfromantik: The Board Game, tedy vítěz ceny Spiel des Jahres.

Tyto tři hry zatím musí na své konečné pořadí počkat, což ale neplatí o zbylých hrách uzavírajících desítku nejlepších titulů podle německy hovořících hráčů. Radovat se může české studio Delicious Games a designér Vladimír Suchý, jelikož jeho hra Woodcraft, v češtině Truhlařící s.r.o., na níž spolupracoval s Rossem Arnoldem, se umístila na pěkném 6. místě.

Dorfromantik: The Board Game zdroj: Deutscher Spiele Preis

Celý žebříček, který je ukázkou především popularity daných her, pak vypadá následovně:

4. místo: Zelená planeta
5. místo: Marrakesh
6. místo: Truhlařící s.r.o.
7. místo: Challengers!: Vyzyvatelé
8. místo: Příští stanice Londýn
9. místo: Hitster
10. místo: Tiletum

Kromě toho hlasující rozhodovali i o dětských hrách, kde se vybraly pouze tři nejlepší, o jejichž pořadí se opět rozhodne až v Essenu. Jmenovitě jsou to hry Carla Caramel, Gigamon a opět vítěz Spiel des Jahres v kategorii dětské hry Mysterium Kids: Poklad kapitána Skřípa.

Nejnovější články