Nejmenší legacy hra na světě? Wildtails: A Pirate Legacy tvoří pouhých 18 karet
Novinka zdroj: Button Shy

Nejmenší legacy hra na světě? Wildtails: A Pirate Legacy tvoří pouhých 18 karet

20. 12. 2022 15:34 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Hry z žánru legacy jsou často ukryté v obřích krabicích, které jsou až po okraj naplněné nejrůznějšími komponenty, které využijete na ploše mnoha a mnoha vzájemně propojených partií, z nichž jedna ovlivňuje druhou i všechny budoucí. Na tom legacy stojí – vývoji zážitku, na jehož konci leckdy stojí docela jiná hra než na začátku.

A do tohoto žánru se řadí i novinka Wildtails: A Pirate Legacy od studia Button Shy, které stojí za famózní záležitostí jménem Sprawlopolis, která u nás vyjde v příštím roce česky od Rexher jako Velkoměsto: Rozšířené vydání.

Hry tohoto studia se vyznačují tím, že je tvoří jen pár karet a vejdou se tak do jakési peněženky, ale vycházejí i v malých krabičkách. Wildtails: A Pirate Legacy na tom není jinak. Hra obsahuje všehovšudy 18 karet, s nimiž se tvůrcům nějakým zázrakem podařilo vytvořit celou kampaň s legacy prvky, tedy počítejte s tím, že se karty během jednotlivých her budou měnit a celý zážitek vyvíjet.

Kompletní pravidla hry jsou dostupná u nás na její kartě a na této webové adrese zase můžete nakouknout do kampaňových pravidel. Web zároveň budete potřebovat ke hraní, protože obsahuje příběh a pokyny k jednotlivým úpravám, tak pozor, ať si něco nechtíc nevyzradíte předem.

Pokud nejste fanoušky her, v nichž se komponenty ničí (v tomto případě budete karty popisovat nejrůznějšími údaji), tak vězte, že ke hře se prodává i takzvaný Refresher Pack, který obsahuje vše potřebné pro to, abyste si hru mohli zahrát znovu. Sluší se ale dodat, že Wildtails: A Pirate Legacy můžete po dohrání kampaně hrát normálně dál i s upravenými kartami.

Hru si můžete koupit přímo u vydavatele za 15 dolarů (340 korun), Refresher Pack stojí 6 dolarů (136 korun), ale bohužel budete muset uhradit i vysoké poštovné v podobě 16 dolarů (364 korun). Jak se mu vyhnout? Buď můžete počkat, až se Wildtails: A Pirate Legacy objeví i v českých obchodech, nebo můžete využít obchod PnP Arcade a hru si pořídit za pouhé 3 dolary (68 korun) v její print-and-play verzi. Vytisknete a hned hrajete.

Nejnovější články