Na začátku roku dostanete Klíče od hradu, ale procházku po ostrově Šikoku v Tokaido Duo stihnete možná ještě letos
Novinka zdroj: Blackfire

Na začátku roku dostanete Klíče od hradu, ale procházku po ostrově Šikoku v Tokaido Duo stihnete možná ještě letos

20. 12. 2022 9:30 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Ačkoliv tu je Štědrý den za méně než týden, neznamená to, že by společnosti usnuly na vavřínech a začaly si pomalu dopřávat jistě velice zasloužený odpočinek. Skutečnost je spíš opačná, což znamená, že i přes blížící se svátky neustále na sklady proudí další a další novinky. A třeba takový Blackfire čerstvě naskladnil dva tituly, kdy jeden to na váš stůl snad stihne ještě do konce tohoto roku, ačkoliv je to opravdu na poslední chvíli.

Tímto projektem je Tokaido Duo. Hru má na svědomí slovutný Antoine Bauza (7 divů světa, Tokaido či Conan) a jedná se o variantu populární hry Tokaido určené pouze pro dva hráče. Nabídne příjemný výlet na japonský ostrov Šikoku. Zde poté uskuteční procházku trvající zhruba 30 minut, a to v kůži tří postav. Jako poutník se tak vydáte do místních zahrad, svatyň a horkých pramenů, zatímco jako kupec budete sbírat a prodávat různé suvenýry.)

No a jakožto malíř se pokusíte zvěčnit zdejší nádherná panoramata. Budete tak nasávat místní krásy a scenérie jejich očima a zažijete tři duchovní cesty, doplněné o sběr bodů, které vás přivedou k vítězství. Nepříliš náročná záležitost, kterou si užijí i méně zkušení hráči a kterou pořídíte do 700 korun.

Druhý titul to na pulty obchodů letos už nestihne a dostanou se k němu akorát recenzenti, zatímco ostatní si musí počkat do 13. ledna 2023. Řeč je o hře Klíče od hradu. Jedná se o velice jednoduchou fantasy hru od čtveřice autorů Alex Foster, Eric Foster, William Foster a Michael Adams, určenou pro dva až čtyři hráče a na maximálně 20 minut.

Přenese vás do jednoho hradu, kde se pokusíte otevírat a zavírat různé dveře, abyste mohli postupovat dopředu a jako první dojít až na jeho druhou stranu. Budete se tak pohybovat po dlaždicích, které fungují jako hrací deska, kdy klíčovou ingrediencí k úspěchu bude dobrá strategie, ale také nějaké to štěstíčko. Do hry se dá velice rychle dostat a bez problémů by si ji měli užít i ti nejmenší. Navíc díky náhodě jsou jednotlivé partie vždycky trochu jiné. Tak snad se na cestě neztratíte.

Nejnovější články