Na Kickstarteru můžete pořídit ultimátní verzi epického fantasy Arena: The Contest
Novinka zdroj: Dragori Games

Na Kickstarteru můžete pořídit ultimátní verzi epického fantasy Arena: The Contest

11. 7. 2023 10:37 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Na epické fantasy Arena: The Contest z roku 2019 od Dragori Games dost možná mnoho lidí už zapomnělo, ale tvůrci rozhodně nezapomněli na ně. Proto aktuálně na Kickstarteru ve velkém plení peněženky tamějších uživatelů chystanou ultimátní edicí této hry, která v sobě obsáhne velkou porci již vydaného obsahu a ještě něco navíc.

Lid na takovou nabídku opravdu slyší, protože se vybralo přes 2 300 % z původně požadované částky (25 milionů korun). Takže se odemknula armáda bonusového obsahu pro jednotlivé úrovně. Jelikož kampaň nabízí opravdu mnoho, pokusím se to alespoň trochu shrnout.

Hlavní atrakcí je zmiňovaná krabice Ultimate Tanares Adventures, která v sobě kombinuje základní hru Arena: The Contest a mohutné rozšíření Tanares Adventures. Znamená to, že zde naleznete kampaň tvořenou více než 100 questy a stovky hodin příběhového obsahu, který navíc doplňuje velká znovuhratelnost a možnost hraní samostatných PvP a PvE zápasů.

V zásadě jde o relativně „tradiční“ velkolepé fantasy, ve kterém se svými hrdiny, které můžete dodatečně vylepšovat, procházíte jednotlivými scénáři a porážíte stovky různých nepřátel. Zajímavostí v tomto případě je možnost dynamického upravování náročnosti, ale také údajně jeden z nejlepších soubojových systému, kde se ke slovu hlásí komba i synergie schopností mezi jednotlivými postavami v týmu.

zdroj: Dragori Games

Ultimátní edice navíc veškerý tento zážitek obohacuje o různé „zlepšováky“. Průchod příběhem a plnění úkolů je jednodušší, stejně jako celkový nástup do zážitku skrze významně přepracovaný tutoriál a upravené texty. Hrdinové dostali do vínku nové útoky, kdy každá bojová role se může pyšnit alternativními schopnostmi. K tomu samozřejmě ještě patří upravený úložný systém, se kterým tu hromadu obsahu snáze uskladníte.

Hra se tedy více otevírá nováčkům, což se o zmíněné crowdfundingové kampani říct vyloženě nedá, jelikož dokáže zamotat nejednu hlavu. Obsahu je tolik, že s přehledem příliš nepomůže ani přiložená tabulka. Nicméně platí, že jestli hru vlastníte už z minulosti a chcete pouze přepracované texty, nové schopnosti a útoky, stačí vám zhruba 780 korun na upgrade. Jestli k tomu chcete i přepracované desky a systém uložení komponent, vyjde vás to na necelé 2 tisíce.

Samotná hra startuje na 2 820 korunách. Za tuto cenu ale dostanete „pouze“ verzi s kartonovými figurkami, jen hlavní základní kampaň a neumožňuje hraní PvP. Pro plnohodnotný zážitek je proto nutné sáhnout na figurkovou variantu za 4 120 korun, která už umožňuje PvP a kromě hlavní kampaně nabízí další dvě extra a počet hrdinů se ze 24 vyšplhá na 27.

Avšak tato ultimátní krabice není vyloženě ultimátní. Za 10 650 korun existuje totiž ještě obří „Super Box“, který nabízí zmíněný speciální úložný systém a další porci obsahu, karet a figurek. Téměř kompletní edice poté stojí už neskutečných 14 150 korun, kde naleznete v podstatě všechen obsah, ale figurky budou nenabarvené. V případě, že je chcete chcete mít namalované, si připravte 18 300 korun...

Už takto vysoké ceny ještě výrazně povýší cena za dopravu pohybující se od 850 do 1 070 korun. Bohužel je taktéž potřeba počítat s brutálním VATem (21 % z ceny hry a poštovného). Jestli ale nemáte do peněženky příliš hluboko, svou zásilku očekávejte někdy v únoru 2024. A na rozmyšlenou máte ještě devět dní, než skončí kampaň.

Nejnovější články