Na Gamefoundu je nová deskovka Ryana Laukata – Creature Caravan. V nabídce je i RPG a starší hra
Novinka zdroj: Foto: Red Raven Games

Na Gamefoundu je nová deskovka Ryana Laukata – Creature Caravan. V nabídce je i RPG a starší hra

20. 9. 2023 9:57 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Už v dubnu platforma Gamefound avizovala, že společnost Red Raven Games s dvorním Ryanem Laukatem chystají kampaň pro novinku Creature Caravan. Její spuštění možná trvalo o trochu déle, než kdekdo původně předpokládal, nicméně sliby nakonec byly dodržené a kampaň už běží.

Dobrou zprávou pro autory je, že se projekt zafinancoval za necelé dvě hodiny a aktuálně má na kontě přes 3,6 milionů korun, tedy 320 % původně požadované částky. Je proto evidentní, že hráče již sedmý výlet do pohádkového světa Arzium pořád láká.

Jak už název napovídá, hráči se v tomto případě stanou vůdci velké karavany, která pomáhá bytostem všech druhů a velikostí dostat se do bezpečí. Není to nic snadného, protože cestování skrze pouště, hory, širé pláně i kaňony skrývá mnoho nebezpečenství.

zdroj: Red Raven Games

Základem herního zážitku je postupné budování vlastní karavany s pomocí karet, pohybu po mapě a využívání akcí za pomoci kostek. Hráči kromě toho mohou obchodovat, bojovat se zombiemi nebo prozkoumávat tajemné bílé věže. To vše hezky simultánně na ploše 12 tahů, které dohromady zaberou maximálně jednu hodinu.

Ve své holé verzi je Creature Caravan možné hrát v 1 až 4 hráčích, ale v kampani dostanete navíc rozšíření, jež přidává možnost pátého a šestého hráče. K tomu se v něm ještě skrývá 45 dalších unikátních karet, čímž se jejich počet vyšplhá až na 179.

Creature Caravan zdroj: Red Raven Games

Horká novinka ale není jedinou hrou, kterou můžete v rámci kampaně pořídit. Její součástí rovněž je exkluzivní Emerald edice postarší hry Islebound. Nabízí upravené akce města, balíček budov obsahující základní i ty z rozšíření Metropolis a dodatečný zdroj v podobě smaragdů. Jako bonus každá kopie ještě dostane kovové mince a dřevěné lodě zkrášlené sítotiskem.

Aby toho nebylo málo, tuto dvojici ještě doplňuje krásně ilustrovaná kniha s pravidly pro World of Arzium: Roleplaying Game. Na více než 200 stránkách v pevné vazbě se dozvíte všechno potřebné, abyste mohli odstartovat své vlastní hry na hrdiny v tomto magickém světě.

Red Raven Games – nové projekty zdroj: Foto: Red Raven Games

Pánovi jeskyně kniha nabídne veškeré prostředky, které potřebuje pro přípravu kvalitního sezení. Při hraní se používá klasická sada kostek k4, k6, k8, k10, k12 a k20, zatímco systém je založený na pěti atributech (síle, vědomosti, vnímání, výrobě a mazanosti), jež slouží jako zdroj pro akce.

I když RPG dává velký důraz na volnost, v knize naleznete základní dobrodružství, které funguje jako rozlehlejší výuka. Jinak si ale můžete vytvořit libovolnou postavu spadající do oficiálních ras světa, zatímco při sezeních klidně lze využít komponenty z jednotlivých deskovek, jež zážitek posunou zase o kus dál. Stejně jako o ostatní projekty, i o tento se kompletně postaral Ryan Laukat.

Pokud máte o novinky zájem, můžete je mít za 1 150 korun, v případě RPG za necelých 700 korun. Jednoduchou matikou z toho vyplývá, že kombinace Creature Caravan s novou verzí Islebound stojí 2 300 korun, zatímco kompletní balíček 3 450 korun. Ten navíc skrývá bonusový soundtrack celého světa a promo karty do Islebound i starších her ze série.

Doprava do Evropy vychází na necelých 700 korun + daň. Pokud se rozhodnete objednat pouze některé novinky, doprava může být levnější. Jestli všechno půjde jako po másle, podporovatelé se svého zboží dočkají v průběhu června 2024. 

Nejnovější články