Monumentální kampaňovka Aeon Trespass: Odyssey se s dotiskem a hromadou nového obsahu dostane na 1 000 hodin hraní
Novinka zdroj: Into the Unknown

Monumentální kampaňovka Aeon Trespass: Odyssey se s dotiskem a hromadou nového obsahu dostane na 1 000 hodin hraní

19. 5. 2023 15:03 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Aeon Trespass: Odyssey je megalomanská a obří kampaňovvá kooperativní hra pro 1 až 4 hráče, která vyšla v minulém roce, na svědomí ji má studio Into the Unknown a o návrh se postaral Marcin Wełnicki, autor her Monster Slayers of Slawia nebo Slavika. Ve hře objevujete temný antický svět, ve kterém jsou bohové Olympu mrtví a světem se pohybují temní titáni nazvaní Primordials. Poslední nadějí na záchranu světa se proto stanou Argonauti, do jejichž kůže se převtělíte.

Titul v hráčské komunitě svou komplexností, obrovskými možnostmi i celkově bohatým obsahem vzbudil vyloženě nadšené reakce, které jasně značí, že na výlet do tohoto depresivního světa se určitě vyplatí vyrazit. Protože monumentální souboje proti obřím bossům i velké možnosti volby s výraznými dopady na budoucí sezení v rámci několika samostatných kampaní zní jako něco, na co hráči slyší. Tím spíše, když jde o obsah, který vám vydrží na více než 300 hodin (v úplném základu).

Samozřejmě ale problémem se mohlo stát sehnání hry. Pokud jste ji v roce 2019 nepodpořili během její kampaně na Kickstarteru, horko těžko jste se k ní dostali. S tímto nepříjemným problémem by ale měla pomoci nová kampaň. V jejím rámci je možné získat nejen dotisk, ale také vyložená kvanta nového obsahu.

zdroj: Into the Unknown

Tento nový obsah nese jméno Twelve Sins of Herakles a jedná se o nové, samostatně hratelné rozšíření, které je zároveň mechanicky kompatibilní se základem, takže nová monstra či postavy lze využít i zpětně. Twelve Sins of Herakles navíc vyjde v rámci čtyř sezón, kdy každá z nich přinese 3 regiony a 3 příběhové kampaně, což vždy nabídne více než 150 hodin hraní. To znamená, že dohromady se vyšplháte na 12 kampaní a přes 600 hodin hraní. 

Nicméně kvůli tomu jsou jednotlivé úrovně podpory, z nichž můžete v kampani vybírat, docela dost komplikované a sepsat to do jedné novinky není lehký úděl. Proto v případě jakýchkoliv nejasností doporučuji navštívit přímo stránku kampaně, kde se vše potřebné dozvíte a nachází se zde četba možná na dva dny.

Aeon Tresspass: Odyssey zdroj: Into the Unknown

Dotisk základní hry se třemi základními cykly Truth of the Labyrinth, Abysswatcher a Pitiless of the Sun stojí 6 500 korun (onen základ na 300 hodin). Pokud chcete získat pouze ochutnávku mechanismů a světa, za 2 800 korun může být vaše novinka Twelve Sins of Herakles Summer, což je zatím jediná představená sezóna nového obsahu, a jak již bylo zmíněno, je samostatně hratelná.

Tuto první sezónu společně se základní hrou a dodatečným čtvrtým a pátým cyklem k základu si můžete koupit dohromady za „pouhých“ 14 050 korun. Pokud ale původní titul vlastníte a chcete pouze veškerý nový obsah, tak za 10 650 korun získáte všechny čtyři chystané sezóny z Twelve Sins of Herakles. Aby toho nebylo málo, je možné si k tomu ještě přikoupit hromadu doplňků, které vám hraní buď zpříjemní, nebo zkrášlí.

I přes nespornou nákladnost je evidentní, že je o Aeon Trespass: Odyssey enormní zájem. Během prvních tří dní kampaně se podařilo vybrat přes 50 milionů korun, což je mnohonásobek původně požadované částky. Díky tomu fanoušci odemknuli obří množství bonusových cílů, mezi nimiž jsou nové postavy, nepřátelé a pomalu se blíží i hranice, kdy se odemkne kompletně namluvené vyprávění kampaně pro základní hru v rámci doprovodné aplikace.

Doprava se podle vámi zvolené úrovně pohybuje od 720 do 1 900 korun a daň je tentokrát započítaná v ceně. Dotisk základu by měl zákazníkům dorazit do března 2024. Nový obsah z Twelve Sins of Herakles do března 2025.

Nejnovější články