Mohutný dungeon crawler League of Dungeoneers dostane dotisk a velké rozšíření
Novinka zdroj: Von Braus Publishing

Mohutný dungeon crawler League of Dungeoneers dostane dotisk a velké rozšíření

11. 10. 2023 13:09 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Ohromný, komplexní, a hlavně povedený fantasy dungeon crawler League of Dungeoneers od Michaela Lundstedta se vrací. Autor společně s vydavatelstvím Von Braus Publishing odstartoval na platformě Gamefound novou kampaň, ve které všichni zájemci mohou získat nejen dotisk už tak mohutného základu, ale rovnou i pořádnou expanzi The False Prophet.

Dotisk oproti první edici přináší několik vylepšení, jako jsou pravidla v pevných deskách, bestiář, druhá kniha questů, rychlý přehled a několik dalších karet. Jestli patříte k majitelům původní verze a chcete pouze tyto změny, můžete si je koupit samostatně za 370 korun. Nováčci si naopak asi rovnou pořídí novou krabici, která má 13 kilo a skrývá obsah na dlouhé stovky hodiny.

Celkově zde čeká 7 propojených kampaní a více než 50 samostatných questů, které vaší postavu provedou rozlehlým světem a mnoha kobkami. Vybírat si můžete celkově ze 4 ras a 8 profesí, svého hrdinu či hrdinku vylepšujete, odemykáte přes 100 dostupných talentů a bojujete se stovkou různých nepřátel. Kobky jsou navíc sestavené do jisté míry náhodně, proto se průběhy jen tak neokoukají.

zdroj: Von Braus Publishing

League of Dungeoneers kromě relativně standardního dungeon crawler zážitku nabízí i několik unikátních mechanismů, do kterých patří třeba morálka a příčetnost party, jež se mohou projevit ziskem negativních syndromů, jako je klaustrofobie nebo arachnofobie.

Rovněž musíte počítat s přetížením, výdrží zbraní i zbroje či počtem šípů. Jestli takové podrobnosti nechcete řešit, nemusíte. Pravidla pro ně jsou volitelná, stejně jako figurky. V balení naleznete armádu kartonových figurek, ale pokud máte doma nějakou kolekci fantasy miniatur, hra je s nimi kompatibilní a klidně je při hraní můžete využít.

27cb8361-1a5f-47f1-ab24-7c58a4e9f962 zdroj: Foto: Von Braus Publishing

Kdyby vám to ale přišlo málo, rovnou si můžete dokoupit i zmíněné rozšíření The False Prophet. Obohatí zážitek o novou kampaň a celkově 14 samostatně hratelných questů. Do nich se klidně ponoříte s dvojicí dalších ras (kachní lidé a půl-orci) a dvěma profesemi (druid a rytíř).

Posílí ovšem i druhá strana barikády, kde se kromě antropomorfních krys skrývají také antropomorfní houby. Vaše kobky zase rozšíříte o 23 nových dílků. Tím novinky však ani zdaleka nekončí, jelikož součástí jsou samozřejmě další kartonové figurky (včetně koně, na kterém můžete jezdit), nové nemoci, těžení hornin, další výbava a unikátní události.

Samostatná základní hra vás vyjde na 2 100 korun, zatímco rozšíření na 1 120 korun. Kompletní balení stojí 4 300 korun a naleznete v něm ještě mnoho bonusů jako minirozšíření The Ancient Lands a The Companions, kovové mince, misku na kostky, neoprenovou mapu, miniatury dveří a obaly na karty. Gurmáni si ještě za 8 000 korun mohou koupit luxusní edici, která obsahuje akrylové figurky, vaše jméno vytištěné na začátku pravidel, certifikát, stojánky, podtácky, kostky z jadeitu, hedvábný pytlík a vlajku.

Vzhledem k tomu, že se vybralo už 1 750 % původně požadované částky (celkově přes 10 milionů korun), získáte také několik dodatečných bonusů. Většinově se jedná o zlepšení herního požitku skrze doprovodnou hudbu a hezčí ilustrace. Doprava se pohybuje od 400 do 1 500 korun a v cenách není započítaná daň. Doručení se plánuje na duben 2024

Nejnovější články