Mistborn, magnum opus spisovatele Brandona Sandersona, dostane vlastní deckbuilding
Novinka zdroj: Brotherwise Games

Mistborn, magnum opus spisovatele Brandona Sandersona, dostane vlastní deckbuilding

21. 11. 2023 17:01 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Web Dicebreaker v půlce léta odhalil plány vydavatelství Brotherwise Games na vydání stolní hry i stolního RPGčka podle knih slavného spisovatele Brandona Sandersona a konečně uzrál čas na bližší detaily.

Mistborn Deckbuilding Game už svým názvem napovídá, že si ve hře pro 2 až 4 hráče budete stavět svůj vlastní balíček nákupem karet z nabídky v kulisách jedné z autorových nejslavnějších ság – Mistborn. To znamená, že tu budete mít co do činění s takzvanou allomancií, tedy schopností spalovat kovy a tím získávat nadpřirozené schopnosti.

Deskovka od Johna D. Claira, autora her Sázky, prosím!, Ecos: První kontinent, Mystic Vale či The Last Kingdom Board Game, zohlední knižní myšlenku pálení kovů tak, že silnější schopnosti některých karet spustíte „spálením“ karty s „napárovaným“ kovem. Ve hře mají být celkem čtyři páry kovů.

Na podrobnější popis herních mechanik si stále ještě musíme počkat, ale už teď víme, že se na kartách mihnou známé postavy z původní trilogie Mistborn. Mistborn Deckbuilding Game vyjde v druhé polovině příštího roku a obejde se bez crowdfundingu.

Stormlight Roleplaying Game zdroj: Brotherwise Games

Web Polygon zase dostal příležitost odhalit nějaké drobky o chystaném stolním RPG Stormlight Roleplaying Game, které vychází ze série knih Archiv Bouřné záře. Na této hře děl například autor stolního Falloutu, autorka RPG Legend of the Five Rings a vypomáhal i Max Brooke, designér Warhammer 40,000 Roleplay, přičemž vše probíhá za dohledu samotného Brandona Sandersona, který pomáhá s tvorbou úplně nových reálií.

Hra poběží na novém systému, který je ale podobný Dungeons & Dragons s tím rozdílem, že se tu občas hází dvěma dvacetistěnnými kostkami, kde druhá simuluje risk a drama. Hra umožní mít postavu s několika třídami, na výběr bude z devíti rytířských frakcí a sympatické je, že tvůrci hru vyvíjejí tak, aby nebyla potřeba znalost knižní předlohy.

RPG Stormlight Roleplaying Game na rozdíl od deskovky Mistborn Deckbuilding Game zamíří příští rok na některou z crowdfundingových platforem, aby vybrala peníze na svůj vznik. Digitální verze vyjde ještě téhož roku, zatímco fyzická až v roce 2025.

V přípravě je podle Polygonu ještě jedna hra – karetní Shards of Creation, v níž sehrají roli božská stvoření stojící za „kosmírem“, tedy fiktivním vesmírem, který propojuje nejrůznější díla Brandona Sandersona.

Nejnovější články