Brandon Sanderson, jeden z nejslavnějších spisovatelů fantasy, se dočká dalších stolních her
Novinka zdroj: Michael Whelan

Brandon Sanderson, jeden z nejslavnějších spisovatelů fantasy, se dočká dalších stolních her

10. 8. 2023 9:39 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Americký spisovatel Brandon Sanderson proslul svým poutavým budováním fantasy světů, ať už je řeč o jeho sérii Kolo času, nebo třeba Mistborn. Kromě této velmi kvalitní četby se zasloužil i o jeden rekord.

Jeho kampaň na čtyři nové knihy na Kickstarteru vybrala těžko uvěřitelných 920 milionů korun, čímž víc než dvojnásobně pokořil předchozí rekord chytrých hodinek Pebble Time. Z hlediska počtu podporovatelů to ale na vítěze nestačilo – se 185 tisíci náruživých čtenářů zůstal na druhém místě za 219 tisíci náruživých hráčů, kteří si nemohli nechat ujít legendární Výbušná koťátka.

A když je něco slavné, častokrát se to rozšíří do nejrůznějších jiných médií, deskovky samozřejmě nevyjímaje. Sandersonova série Archiv Bouřné záře se již před lety zhmotnila v sérii her Call to Adventure od Brotherwise Games, u nás vydaná jako Osud dobrodruha od Mindoku (původní hra, nikoliv adaptace Sandersona, bohužel).

A teď se chystá další adaptace, jak se podařilo zjistit webu Dicebreaker během festivalu Gen Con od spoluzakladatele a prezidenta vydavatelství Brotherwise Games Johnnyho O’Neala. Ten prozradil, že se chystá deckbuildingová hra na základě některého ze Sandersonových děl, přičemž design hry zajistí nějaký známý designér.

Ano, moc sdílný nebyl, takže vám prozatím musí vystačit příslib věcí budoucích, které zahrnují i stolní RPG podle Archivu Bouřné záře od týmu, který stvořil Call to Adventure. Obě hry mají vyjít příští rok po boku vydání pátého dílů této plánované desetidílné knižní série, který ponese název Knights of Wind and Truth.

Nejnovější články