Mindok vydá karetní hru Sea Salt & Paper od autorů Kingdomina a Draftosaura
Novinka zdroj: Bombyx

Mindok vydá karetní hru Sea Salt & Paper od autorů Kingdomina a Draftosaura

29. 3. 2023 14:38 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Kabo je moc pěkná, chytrá karetní hra plná blafování, která se hodí jako filler pro zkušené hráče i do rodinného kruhu. A byť dnešní novinka s touto hrou přímo nesouvisí, tak si ji vydavatelství Mindok vybralo jako hlavního tahouna představení další počeštěné hry Sea Salt & Paper, která u nás ještě letos vyjde pravděpodobně jako Papírové moře.

Vydavatelství o hře hovoří jako o dalším stupni po Kabo, tedy měla by zaujmout právě fanoušky Kabo, kteří by rádi zažili něco obdobného, ale trošku většího. Hra se stále vejde do kapsy, ale zabere vám už kolem 30 minut a zahrajete si jí ve dvou, třech a čtyřech hráčích.

V Papírovém moři budete sbírat sady, pokoušet štěstí a snažit se odhadnout své soupeře, což opravdu zní jako Kabo. Hra se může pochlubit velmi unikátními obrázky na kartách, které jsou ve skutečnosti vyloženými fotkami různých origami, která byla vytvořená přímo pro hru.

Není od věci zmínit, že za Papírovým mořem stojí slovutný Bruno Cathala, autor Kingdomina, 7 divů světa: Duel či Splendor Duel, kterému při designování pomáhal Théo Rivière, jeden z autorů Draftosaura a her ze série Odemkni! A jak už zaznělo výše, dočkáme se ještě letos.

Nejnovější články