Mindok přeloží hutnou strategii Darwin's Journey vzpomínající na dobrodružství zakladatele evoluční biologie
Novinka zdroj: Thundergryph Games

Mindok přeloží hutnou strategii Darwin's Journey vzpomínající na dobrodružství zakladatele evoluční biologie

20. 3. 2024 18:10 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Mindok před časem slíbil, že oznámí dva větší tituly v rámci dvou po sobě jdoucích střed. V minulém týdnu svůj slib dodržel, kdyže ohlásil překlad přístupného fantasy The Vale of Eternity. Nyní je evidentní, že společnost chce jít na ruku všem typům hráčů, protože tenhle týden oznámil něco pro zkušené harcovníky a nadšence – hutnou strategii Darwin's Journey.

Určitě je dobré upozornit, abyste si titul nepletli s letošní novinkou Po stopách Darwina, které se zhostilo Dino. Jde o zcela odlišné projekty, kde ten od Dina míří na vyloženě rodinné až sváteční hraní. Kdybyste pro tyto účely zakoupili Darwin's Journey (český název ještě není určený), asi byste byli překvapení, že nejde o slibovanou instantní zábavu, nýbrž o komplexní dílo dvojice Nestore Mangone a Simone Luciani.

zdroj: Mindok

Ocitnete se v něm na břehu, který funguje jako start rozsáhlého průzkumu Galapág. Pokud jste někdy na tomto souostroví byli, víte, že jde o kouzelné místo, které skrývá velkou biologickou rozmanitost. Skrze worker-placement budete sbírat různé exempláře, čímž rozšíříte přírodovědné znalosti a přispějete rozvoji evoluční teorie. Takže svým způsobem dostanete možnost na vlastní kůži zažít kousek historie.

Průzkum Galapág vám zpravidla zabere hodinu až dvě, záleží na tom, v kolika lidech se na cestu vypravíte. Možnosti jsou takové, že dobrodruzi mohou být až čtyři, ale neztratí se ani osamělí vědátoři. Ať už zvolíte jakékoliv složení, čeká vás inovativní systém postupu dělníků, kteří studují různé obory, čímž se jim otevřou možnosti pro vykonávání jednotlivých činností, jako je průzkum, vyřizování korespondence či sběr a odesílání vzorků. Hra trvá celkově pět kol, během nichž vždy plníte různé krátkodobé i dlouhodobé cíle za doprovodu výrazně tematického vizuálu.

Kdy tuzemská varianta Darwin's Journey vyjde, se prozatím přesně neví. Podle ohlasů hráčů ze zahraničí se ale rozhodně bude na co těšit. Průměrné hodnocení na webu BoardGameGeek se drží na 8,2 bodech z 10, což znamená 146. místo v historickém žebříčku nejlepších deskovek a 83. místo v kategorii strategií. Jinými slovy – Mindok opět chytil moc pěkný „úlovek“.

Nejnovější články