Město Kosk v kostkové strategii Castellans of Valeria hledá nového správce
Novinka zdroj: Daily Magic Games

Město Kosk v kostkové strategii Castellans of Valeria hledá nového správce

16. 6. 2023 14:28 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Castellans of Valeria je kostková hra, která se představila začátkem roku. Jde o další titul z rozlehlého fantasy světa Valerie, který navrhl Isaias Vallejo, autor zatím jediného počeštěného titulu série Království Valerie: Karetní hra. Během oznámení se však kromě názvu a skutečnosti, že půjde o kompetitivní zážitek, mnoho dalšího nevědělo. To se ale změnilo s nedávným spuštění crowdfundingové kampaně na Kickstarteru.

Celý titul určený pro 1 až 5 hráčů se točí kolem města Kosk. Od jeho založení uběhlo už 10 let a vládce aktuálně hledá nového kastelána, který bude dohlížet na jeho vývoj. Hráči se proto převtělí do role uchazečů o tuto práci, kdy se plánováním a konáním pokusí získat co největší počet vítězných bodů, který by jim zajistil vysněné místo.

Jak již zaznělo, hlavní součástí celého zápolení jsou kostky, které v každém kole hodíte a následně si z nich vyberete tři, jež zastupují platidlo za vaše akce. Těmi se pokusíte rozvinout město, kdy budete kombinovat krátkodobé i dlouhodobé cíle. Během toho navíc získáváte vliv u jednotlivých cechů, jenž vám na konci zhruba dvou hodinové partie přinese bonusový bodový obnos.

O detailním průběhu hry se dočtete víc v pravidlech, které tradičně naleznete na kartě hry. Zároveň je připravená možnost virtuálního vyzkoušení v Tabletop Simulatoru, kde je dostupná jak verze pro více hráčů, tak i sólová varianta.

S kampaní Castellans of Valeria se studio Daily Magic Games rozhodlo jít přímočarou cestou, kdy nenabízí žádné bonusy a dodatečné cíle. Proto rovnou za 1 080 korun získáte kompletní krabici, která bude obsahovat komponenty zkrášlené sítotiskem, dvouvrstvé hráčské desky a insert pro bezproblémové uložení všech komponent. Příjemným bonusem je i krátký prospekt Chronicles of Kosk, nabízející příběhové pozadí titulního města.

Doprava se pohybuje od 185 do 225 korun. Cena závisí především na tom, kolik kopií hry se rozhodnete pořídit. Celková částka taktéž bude povýšená o VAT. V době psaní článku se tvůrcům v kampani podařil vybrat již téměř trojnásobek cílové částky, tedy 628 tisíc korun. Aktuální plán vydání je pak takový, že by autoři chtěli hru k podporovatelům dostat do května 2024.

Nejnovější články