Máte povolení grilovat? To zjistíte ve hře License to Grill!
Novinka zdroj: BoardGameGeek

Máte povolení grilovat? To zjistíte ve hře License to Grill!

26. 7. 2023 8:31 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Je léto, tudíž nastala ona pověstná sezóna, kdy můžete na zahrádku vytáhnout své grily a ukázat rodině, bližním i otravným sousedům, jací jste mistři barbecue se svými tajnými recepty. Jestli ale přece jenom někdo potřebuje trochu tréninku, může podpořit připravovaný projekt studia Greater Than GamesLicense to Grill.

Ten jasně ukáže i nebezpečné kompetitivní stránky této kulinářské zábavy, protože se v něm 3 až 5 hráčů utká o titul ultimátního pána grilu. Jelikož odstartovala sezóna, všichni lidé ze sousedství se seběhli na první grilovačku, kde musíte svými schopnostmi jasně dokázat, že zrovna vy si zasloužíte být uctíván.

Hráči si na začátku vyberou recept, který se pokusí udělat a dovést k dokonalosti. Během svých tahů pak mají možnost pouze tří akcí – výměna receptu, kořenění a umístění něčeho na gril. Gril má ale omezený prostor a dostupný je pouze jeden. Navíc ve chvíli, kdy na něj něco položíte, musíte přidat nebo ubrat teplotu.

License to Grill zdroj: Greater Than Games

Tím se rozjede boj klobása na klobásu, v němž jste jen kousek od toho, že vám někdo zkazí recept. Proto musíte chytře bojovat o jednotlivá políčka a snažit se ostatním komplikovat jejich kuchtění. Hra skončí ve chvíli, kdy jeden z hráčů zvládne připravit čtyři recepty. Sečtou se body za všechny připravené pokrmy a ten, kdo jich získá nejvíce, vyhrává. Ale pozor! Body se počítají pouze za recepty, které se vám podaří před vypršením limitu umístit na piknikové prostírání.

V době psaní článku se projekt na Backerkitu pomalu blíží svému zafinancování, k čemuž mu chybí 43 tisíc korun. S velkou pravděpodobností by se proto měl stát realitou. Kampaň je navíc jednoduchá, podobně jako perfektní omáčka. Lidé mají v podstatě jenom dvě možnosti: Mohou si zakoupit základní edici za 870 korun nebo prémiovou za 1 530 korun. Jediný rozdíl je v tom, že prémiová nabídne plechovou krabici, která současně funguje jako herní plocha. Přikoupit si můžete akorát obaly či další kopii.

Studio má ovšem prozatím poměrně nemilé zprávy pro zájemce mimo Severní Ameriku. Kvůli změnám v poplatcích (například VAT) se rozhodlo zrušit možnost zaslání do jiných zemí než do Spojených států amerických a Kanady. Firma ale už se svým finančním oddělením pracuje na nápravě a tato možnost by měla být přidaná buď ještě během kampaně, nebo po ní v rámci pledge manageru.

Takže jestli máte o License to Grill zájem, stačí zaplatit jeden dolar, čímž časem dostanete přístup do zmíněného pledge manageru. Všechny peníze vybrané v rámci kampaně se každopádně počítají, jelikož mohou odemknout dodatečné bonusy jako třeba různé vegetariánské recepty nebo opravdové prostírání, které půjde při hraní využít.

Nejnovější články