Blafovací hra Vlkodlaci za úplňku dostává novou edici v hávu Harryho Pottera
Novinka zdroj: Ravensburger

Blafovací hra Vlkodlaci za úplňku dostává novou edici v hávu Harryho Pottera

21. 7. 2023 10:58 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Fanoušci brýlatého čaroděje a jeho světa si rozhodně na nedostatek různých deskových her stěžovat nemohou. Ať už jde o originální projekty, případně alternativní verze známých deskovek s kouzelnickou licencí, na výběr je toho požehnaně. Kdyby vám ale stále vaše sbírka připadala poněkud chudší, můžete svůj zrak zaměřit na novinku Harry Potter: Boj proti temným silám.

Na náš trh ji uvádí společnost Ravensburger, která tím chce navázat na úspěšnou malou blafovací hru Vlkodlaci za úplňku či novější verzi Vlkodlaci za úsvitu (styl hry můžete alternativně znát jako stařičké Městečko Palermo). V praxi hra převádí představené principy z těchto dvou projektů do oblíbeného univerza čar a kouzel, kdy se na jednotlivých komponentech vyobrazují známí herci a propriety z celé filmové série.

Tentokrát proto budete bojovat proti temným silám, které zde zastupují Smrtijedi. Na ploše zhruba 10 minut se 3 až 10 hráčů vrhne do jedné partie plné lsti a intrik. Celkově budou mít na výběr ze 16 různých rolí, kdy se čarodějové okolo titulní trojice pokouší za pomoci magie odhalit Smrtijedy dříve, než se Smrtijedům podaří porazit obyvatele Bradavic.

Tím se rozjede napínavé vyšetřování, kde je každý podezřelý. Celé toto počínání ozvláštňuje doprovodná aplikace, která na sebe vezme roli moderátora, provede vás celou hrou a pomůže vám dosáhnout vašich cílů. Doporučená cena hry je 399 korun. Pokud vás ale Harry Potter moc neláká, stále lze běžně zakoupit i standardní „vlkodlačí“ edice.

Nejnovější články