Marvel Guardians of the Galaxy: The Groot Escape jsou vesmírné šarády s roztomilým hrdinou
Novinka zdroj: Spin Master

Marvel Guardians of the Galaxy: The Groot Escape jsou vesmírné šarády s roztomilým hrdinou

19. 12. 2023 11:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Rodinné vánoční večery přichází. Pro někoho vyhlížený okamžik roku, pro jiné noční můra. Pokud patříte do druhé skupiny, možná si takový společenský dýchánek přece jen můžete do jisté míry užít. Stačí si najít vhodnou deskovou hru! A i když pravděpodobně nepůjde o ten nejlepší herní zážitek na světě, rozhodně by se pro takovou příležitost mohla hodit letošní novinka Marvel Guardians of the Galaxy: The Groot Escape.

Marvel Guardians of the Galaxy: The Groot Escape zdroj: Spin Master Marvel Guardians of the Galaxy: The Groot Escape zdroj: Spin Master

Titul vyšel už během jara letošního roku, ale vzhledem k tomu, že na BoadGameGeeku existuje jediné uživatelské hodnocení (6,5 z 10), zjevně to nezaznamenal téměř nikdo. A přitom se jedná o variaci velice oblíbenou kratochvíli – šarády.

Projekt její principy přenáší do světa komiksových Strážců galaxie, kteří tu největší popularitu zaznamenali až díky filmům od Jamese Gunna. Hlavním hrdinou hry se stal roztomilý Baby Groot, který jako jediný zůstal na lodi Strážců, kam přichází instrukce k misi. Ty se pokusí předat zbytku posádky, což komplikuje skutečnost, že jediná slova, která k tomu může a umí použít, jsou „Já jsem Groot“.

Jejich různé variace za doprovodu nejrůznějších posunků se stanou jedinými indiciemi, na jejichž základě potřebujete vybrat tu správou věc. Jestliže se vám to povede, získáte kredity. Pokud vezmete špatnou věc, můžete spustit alarm a nedostat zaplaceno, což je docela problém, protože na konci hry se vítězem stane hráč s největším množstvím kreditů.

Jde skutečně o velice svižnou a nenáročnou zábavu, kterou 3 až 7 hráčů zvládne odehrát do 20 minut. Ona přímočarost se nicméně reflektuje i cenovkou, která se v přepočtu pohybuje kolem 225 korun. Marvel Guardians of the Galaxy: The Groot Escape je zatím dostupné pouze v zahraničí, takže asi tou nejbezpečnější možností, jak ji získat, je třeba Amazon. Na druhou stranu by jazyková bariéra díky přímočarosti neměla představovat překážku.

Nejnovější články