Marvel Dice Throne se rozšíří o mutanty, kooperaci a ukecaného žoldáka
Novinka zdroj: OP Games

Marvel Dice Throne se rozšíří o mutanty, kooperaci a ukecaného žoldáka

19. 10. 2023 15:40 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Zatímco v našich luzích a hájích se Rexhry pomalu připravují na uvedení původních hrdinů pro Marvel Dice Throne, tak vydavatelství The Op Games si přichystalo hned několik dalších novinek, jež známou karetně–kostkovou formuli povážlivě promění a rozšíří. Všechny získáte v rámci aktuální kampaně na Kickstarteru a všechny rozšiřují titul trochu jiným způsobem.

Marvel Dice Throne: X-Men je nová samostatně hratelná krabice, která přidává osm dalších hrdinů s unikátními schopnostmi. Ti se tentokrát rekrutovali z řad mutantů školy profesora Charlese Xaviera, takže mezi novými příchozími naleznete oblíbeného Wolverina, Storm, Psylocke, Icemana, Jean Greyovou, Rogue, Gambita a Cyclopse. Každý dostane své unikátní komponenty a kostky a spadá do trochu odlišné sféry komplexnosti. Stejně jako v ostatních případech platí, že všechny hrdiny lze kombinovat se staršími sety.

Možná ještě zajímavější novinkou je Marvel Dice Throne: Missions. Krabice přinese nový způsob hraní, který se z kompetitivního promění na kooperativní. S vašimi superhrdiny (novými i starými) se v 1 až 4 hráčích vydáte celkově do 12 misí, kde se pokusíte porazit jednoho ze superpadouchů. Každá mise má unikátní podmínky a pravidla, ale většinou platí, že nejdříve musíte zlikvidovat pohůnky, abyste se dostali k hlavnímu cíli. Do toho ještě promlouvají unikátní efekty, stále ubíhající čas a hned několik spojenců.

Navíc jednotlivé mise klidně propojíte do pomyslné kampaně, v níž si postupně odemykáte trvalé dovednosti. Dokonce se zde skrývá i režim New Game+, jenž přidává dodatečné překážky do opětovného průchodu. Jenom je třeba upozornit, že k tomu potřebujete vlastnit hrdiny, kteří nejsou součástí balení.

zdroj: OP Games

Tuto dvojici větších změn pak ještě doplňuje menší krabice, která přidává jediné – Deadpoola. Díky ní se do bojů podíváte i s ukecaným žoldákem, a to rovnou s prémiovými komponenty. Dostanete proto nabarvenou figurku, kovovou minci, obaly na karty, akrylové žetony a všechny tradiční věci, jako jsou karty, kostky, ukazatel zdraví a herní deska.

Vzhledem k obsahu se jedná o nejlevnější produkt. Červeno-černý hrdina vás proto vyjde v přepočtu na 600 korun, zatímco Missions stojí 1 405 korun. Kompletní mutantí skvadra vás vyjde na 2 350 korun. Samozřejmě studio nabízí i společné balíky, kde všechny novinky dostanete za trochu výhodnější 4 tisíce. Jestliže k tomu chcete i předchozí hrdiny, je nutné si připravit něco málo přes 6 tisíc.

Ultimátní a pořádně napěchovaný set všech produktů Marvel Dice Throne už vychází na opravdu macatých 14 tisíc. Zase v něm však najdete celkově 17 nabarvených figurek (včetně Deadpoola), misky na kostky, obaly na karty a akrylové žetony. Jestliže přihodíte ještě dalších 470 korun, dostanete neoprenovou podložku.

V podstatě všechny úrovně mají nárok na odemknuté bonusy, které zlepšují kvalitu komponent, případně přidávají nové záporáky a spojence do Missions. Doprava se pohybuje od 165 do 820 korun + daň. S doručením se počítá někdy v srpnu 2024 a produkty do běžného prodeje dorazí někdy ve třetím čtvrtletí příštího roku.

O to, jestli je o ně vůbec zájem, se zjevně nemusíte bát. Do konce kampaně chybí ještě mnoho dní a už se podařilo vybrat 47 milionů korun. Značka zkrátka stále dost táhne. Všichni fanoušci si rovněž mohou zdarma stáhnout balanční úpravy pro Thora a Milese Moralese, aby působili vyrovnaněji.

Nejnovější články