Luxusní edice a kooperativní rozšíření Santorini je už na Kickstarteru
Novinka zdroj: Foto: Roxley

Luxusní edice a kooperativní rozšíření Santorini je už na Kickstarteru

18. 4. 2023 13:11 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Vynikající Santorini brzy oslaví své 20. výročí, takže je naprosto ideální čas k radostem a oslavám. A jak jinak v takovém období hráče potěšit, než vydáním luxusní edice a nového rozšíření. Oboje si můžete aktuálně zakoupit na Kickstarteru a stihne vám to dorazit hezky na oslavy v květnu 2024.

O nové edici a rozšíření jsme vás zpravili už v lednu. Pro připomenutí ale uvedeme, že Santorini: Pantheon Edition přináší hromadu novinek, jako je nová podoba krabice, jiné ilustrace, další bohové, upravená pravidla a propracovanější komponenty, mezi nimiž je 3D herní plán, detailnější figurky i věže či zabudovaný modulární insert pro rychlé naskočení do hry. Také dorazí 12 režimů, které znatelně upravují to, jak se celá partie hraje.

 

Poctivou porcí novoty nešetří ale ani Santorini: Riddle of the Sphinx. Expanze z kompetitivního hraní udělá kooperační, kdy jednotlivé partie propojí do kampaně, ve které projdete několika scénáři. Snažení se odehrává v rámci jednotlivých map, které vždy nabízejí unikátní překážky a tři úkoly ke splnění. Přidány jsou i nové mechaniky, jako je správa zdrojů, prvky tower defense a souboje s bossy.

Do těchto scénářů se lze vydat společně až se čtyřmi hráči, ale také v sólu. S novou partou navíc nepotřebujete začít od nuly, můžete klidně naskočit do rozjetého průchodu. Všeobecně půjde o diametrálně odlišný zážitek, který ale stále funguje podle podobných pravidel a na základě stejné identity.

V případě, že vás tyto novinky zajímají do těch nejmenších detailů, jistě vám velice dobře poslouží podrobná stránka kickstarterové kampaně. Je ovšem evidentní, že si titul zvládl za ty roky vybudovat početnou fanouškovskou základnu, jelikož se povedlo vybrat už 16 milionů korun. A to je slušná suma.

Santorini - Riddle of the Sphinx zdroj: Roxley

Zájemci mají hned několik možností, jak novinky získat. Pokud patříte k majitelům starší verze, můžete si za zhruba 1 000 korun pořídit pouze upgrade kit, který do předchozí varianty přinese další bohy, herní režimy i novou krabici. Součástí ovšem není nový stojánek ve tvaru útesu, přepracované figurky ani věže. Jestli vás tento základ nezajímá, za stejnou cenu lze samostatně koupit rozšíření Riddle of the Sphinx. Bez původní hry ho ale nerozchodíte.

Kompletní nová edice se všemi komponenty a bez nutnosti vlastnění čehokoli jiného vás následně vyjde už na 1 400 korun, společné balení s expanzí zase na 2 350 korun. Aby těch možností nebylo málo, existuje ještě alternativní úroveň, ve které získáte rozšíření a upgrade kit pro základ, a to za 2 000 korun. U všech úrovní ještě platí, že karty v jednotlivých krabicích za dalších 200 korun (pro obě tedy 400 korun) budou vyhotovené z pružnějšího a odolnějšího materiálu. Volba je čistě na vás.

Doposud odemknuté bonusové cíle se týkají všech verzí. Prozatím se podporovatelé mohou těšit na krásnější krabici, dodatečné figurky a několikero dalších bohů. Dopravné se pohybuje kolem příznivých 300 korun, ale VATu se nevyhnete. Jestli kupujete hru s kamarádem, z každé druhé kopie se strhává 20 %. Což je příjemná nabídka.

Nejnovější články