Logická strategie Meenakshi Temple láká na trojrozměrné stavění prastarých chrámů
Novinka zdroj: TËMABREW

Logická strategie Meenakshi Temple láká na trojrozměrné stavění prastarých chrámů

14. 2. 2024 9:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Je tomu jen pár dní, co jsme tady informovali o novém rozšíření pro zručnostní logickou hru Tokyo Highway a na crowdfunding mezitím dorazil další zajímavý projekt, který si také hraje s trojrozměrným stavěním. Jmenuje se Meenakshi Temple a jde o dílo menšího rodinného studia Shvili Games, pro nějž se jedná o globální premiéru (dosud vydávalo hry výhradně v rámci Společenství nezávislých států).

Na ní si každopádně asi nemohli vybrat vhodnější titul. Pavel Atamančuk v něm nabízí akční hratelnost, ve které stavíte vlastní věže, jež zastupují chrámy hinduistického světa. Hráči je budují za pomoci 115 figurek, jejichž pokládáním se snaží zavděčit jednomu z pěti bohů (Meenakshi, Kálí, Ganéša, Ganga a Skanda).

Věže mohou stavět až do úrovně sedmi pater, a to na základě jedné z pěti dostupných akcí, kterou ve svém tahu mohou udělat. Stavba v každém případě musí být co nejefektivnější, aby získali žetony požehnání na základě složení patra, dostali nejvíce bodů a rovnou třeba splnili tajný cíl.

Meenakshi Temple zdroj: TËMABREW

Tento základ slouží velice přístupnému zážitku, jehož pravidla si máte osvojit do pouhých pěti minut. Tvůrce ale současně tvrdí, že jednotlivé nuance nabízí možnosti pro důkladné taktizování, stejně jako velkou znovuhratelnost.

Jestli tvrdí pravdu, o tom se můžete alespoň trochu přesvědčit v oficiálních pravidlech. Z nich se mimo jiné dozvíte, že stavění chrámů si užijí jak sólisté, tak i větší skupiny až pěti hráčů a jedna partie by se díky svižným tahům měla vejít do jedné hodiny. Též by si na své měli přijít i menší hráči, ideálně od 10 let.

Jakmile uznáte, že se jedná o titul, který chcete mít ve své sbírce, stačí vyrazit na Kickstarter, si základní krabici pořídíte za 1 180 korun. Zájemci o pohlednější komponenty ovšem musí investovat už 2 110 korun, za něž dostanou deluxe verzi s plastovými figurkami místo dřevěných a s trojicí malinkých rozšíření. Jestli ovšem chcete dřevěné (s nálepkami) i plastové figurky, je nutné utratit 2 350 korun. Žádné bonusové cíle v tomto případě nejsou.

Vzhledem k tomu, že většina práce je již hotová, na objednávku nebude nutné čekat příliš dlouho. K zájemcům by balíček měl dorazit v průběhu letošního října. Tedy za předpokladu, že zaplatí 380 až 430 korun za dopravu. Jak to je v tomto případě s daní, kampaň nijak nespecifikuje. Jisté naopak je, že se Meenakshi Temple stane skutečností, protože se vybralo už více než 900 % požadované částky (necelých 1,1 milinu korun).

Nejnovější články