Minimalistická zručnostní japonská hra Tokyo Highway po letech dostává duhové rozšíření
Novinka zdroj: Itten

Minimalistická zručnostní japonská hra Tokyo Highway po letech dostává duhové rozšíření

8. 2. 2024 9:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Japonská produkce je skutečně fascinující. Vezměme si třeba rodinné Tokyo Highway, které se od jiných titulů významně liší už na první pohled. Původně tvoření pro dva hráče, které se o dva roky později rozšířilo do větších objemů a nabídlo zábavu až pro čtyři lidi, přinášelo v minimalistickém hávu stavění silniční sítě za pomoci sloupců a tyčinek, na něž jste rukami či s pomocí pinzety umisťovali vozidla. Do jisté míry přímočarý, ale současně příjemně přemýšlivý puzzle, u něhož jste si navíc zlepšovali motoriku. A díky nové crowdfundingové kampani to bude ještě větší a propracovanější.

Studio itten ji odstartovalo koncem ledna a jejím ústředním objektem je nové rozšíření Rainbow City. To stejně jako většina dodatků splňuje jedinou roli – obohacuje základ o nové možnosti, které mu dají větší hloubku a přidají na zábavnosti. Toho chce dosáhnout především novými objekty (duha, věž, letiště a stadion s muzeem), ale také typy vozidel, jejichž počet nabobtná na celkových deset.

Též obsahuje dodatečný herní režim „mise“, v němž platí všechna základní pravidla stavění (možnost umísťování aut ve chvíli, kdy silnici postavíte nad nebo pod nějakou již existující), ale hlavním úkolem tentokrát nebude být prvním, kdo umístí 10 vozidel, nýbrž zisk bodů. Ty dostanete jak za pokládání, tak i propojování větších celků nebo připojením silnice na nové objekty.

Proměnou prošel i materiál, kde vozovky mají na obou koncích malé gumové podložky, díky nimž jsou tyče stabilnější. Také se zmenšily rozměry krabice, do níž kromě novinek pohodlně umístíte i všechny prvky z původní hry, kterou ke hraní expanze ostatně potřebujete.

Pokud ji náhodou nevlastníte, nemusíte zoufat. Ve zmíněné kampani (tvůrci zatím vybrali 3,7 milionů korun) můžete získat i tu. Stačí utratit zhruba 1 050 korun a expanze i základ bude váš. Pokud však potřebujete pouze novinky, na ty vám bude stačit necelých 500 korun. Jako bonus si ještě navíc lze dokoupit vylepšenou původní verzi pro dva hráče za 580 korun, která je plně kompatibilní se zbytkem. Díky tomu se maximální počet hráčů vyšplhá až na šest. Jestli naopak doma máte jen tu, je možné si ji za 165 korun vylepšit o vybrané nové prvky, jako jsou nová vozidla a gumové podložky.

Ke všem těmto cenám ještě musíte přičíst dopravu, která se podle obsahu objednávky pohybuje od 560 do 700 korun, což by mělo být včetně daně z přidané hodnoty. Stále ale platí, že vás mohou čekat nějaké jiné poplatky. S doručením se počítá během září tohoto roku.

Nejnovější články