Light Speed: Arena vytvoří skrze mobil blýskavé bitvy vesmírných korábů
Novinka zdroj: Tablescope

Light Speed: Arena vytvoří skrze mobil blýskavé bitvy vesmírných korábů

8. 3. 2024 9:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

To, že moderní technologie a stolní hry mohou jít ruku v ruce, nezmění ani zarytí odpůrci digitálních výdobytků a uznavači „analogové“ zábavy. Zkrátka pryč jsou ty časy, kdy deskové hry byly pouze „na desce“. Mnoho titulů využívá jako podporu různé doprovodné aplikace, jejichž účelem je zpříjemnění obsluhy či zlepšení herního zážitku. Uvědomují si to i v mladém studiu Tablescope, které se rozhodlo využívat počítačové síly pro podporu deskových her. A jejich prvním projektem bude Light Speed: Arena.

Jde o moderní verzi jednoduché malé hry Light Speed, která původně vyšla už v roce 2003. Novinka si bere základ herních principů a přesouvá ho do aktualizovaného zpracování, jež by z něj mělo dělat ideální výplňovku nebo nenáročnou hříčku pro znuděné rodinné večery.

Vše se odehrává ve vzdálené budoucnosti, kde jsou vesmírné bitvy opěvovaným a nejoblíbenějším sportem. Jeden až čtyři hráči v ní velí své vlastní letce, s níž se snaží porazit nepřítele a získat během toho minerály ze vzácného asteroidu. Budou proto takticky umisťovat a natáčet karty s vesmírnými loděmi, čímž se na stole vytvoří aréna.

Light Speed: Arena zdroj: Tablescope

Následně si vezmete do ruky mobilní telefon, zapnete speciální aplikaci a takto rozložený herní plán vyfotíte. Na obrazovce se poté objeví bitva plná odlesků, výbuchů a laserů, čímž se vypočítá úspěšnost jednotlivých hráčů, kteří pak na jejím základě dostanou body.

Aby to však nebylo vyloženě jednoduché, jednotlivé lodě patří pod jednu ze čtyř frakcí, oplývající specifickými schopnostmi, stejně jako unikátním rozmístěním laserů. Bitvy navíc ještě ovlivňují sponzoři, jejich bilboardy létají arénou, upravují pravidla a kvůli tomu se hráči musí adaptovat novým podmínkám.

Light Speed: Arena se na Kickstarter chystá 7. května. Už nyní si hru můžete vyzkoušet, stačí se přihlásit na oficiálních stránkách, kde si stáhnete print-and-play demoverzi. Ta obsahuje komponenty dvou frakcí, které si vytisknete a následně můžete do sytosti zkoušet. Jenom si ještě předtím musíte stáhnout betaverzi zmíněné aplikace.

Nejnovější články