Usnadněte si správu hry Kutná hora s oficiální doprovodnou aplikací
Novinka zdroj: Czech Games Edition

Usnadněte si správu hry Kutná hora s oficiální doprovodnou aplikací

3. 1. 2024 12:20 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Nejnovější hra českého studia CGE Kutná hora: Město stříbra je tím pravým ořechovým pro náročné hráče libující si v propracovaných strategiích. Nejzajímavější na celé hře je jistě hráči řízená ekonomika, kdy snad každý čin jednotlivce může zvýšit či snížit cenu nejrůznějších komodit pro všechny.

Proniknout do tohoto systému může chvíli trvat a byť má deskovka skvěle vymyšlené jak desky hráčů, tak zásobníky na karty s cenou komodit, pořád s nimi musíte manipulovat a dopočítat se výše vašeho příjmu se neobejde bez nějakého toho násobení a sčítání.

Pokud vás tyto nezbytnosti obtěžují, můžete si vypomoct oficiální doprovodnou aplikací, kterou najdete na tomto odkaze a je designovaná jak pro mobily, tak počítače. Není to žádná nezbytnost, jen příjemná pomůcka.

Kutná Hora: Město stříbra - webová aplikace zdroj: Czech Games Edition

Aplikaci jednoduše řeknete, kdo hraje za jaké cechy a pak už jí jen diktujete, kdo postavil jakou budovu či důl. Aplikace díky tomu sleduje veškerou produkci všech hráčů, kterou tak už nemusíte na své desce řešit, stejně jako nahrazuje oba zásobníky s kartami cen a vše zobrazuje přehledně na jedné obrazovce.

Možná vůbec nejužitečnější je údaj o příjmu každého z hráčů – už žádné počítání, vždy vidíte, kolik byste si v každý daný moment vydělali akcí příjmu. A aby toho nebylo málo, je tu i jedna vyložená novinka: režim předvídatelnější partie, který vám prozrazuje, za jak dlouho a jak se změní cena dané komodity.

Appka je dostupná zdarma v češtině a angličtině na webu studia.

Nejnovější články