Legendary: A Marvel Deck Building Game dostane novou sadu podle What if...? a futuristické rozšíření 2099
Novinka zdroj: Upper Deck

Legendary: A Marvel Deck Building Game dostane novou sadu podle What if...? a futuristické rozšíření 2099

18. 7. 2023 12:42 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Upper Deck Entertainment je vydavatelství, které pod sebou zastřešuje mnoho různých karetních her. Jednou z nich je i Legendary: A Marvel Deck Building Game od Devina Lowa. Hra je založená na systému Legendary a umožňuje sólistům i až pěti hráčům bojovat proti bezpráví za pomoci hrdinů ze světa známého komiksového molochu. Postupně si stavíte balíček, snažíte se nalézt dobrý balanc mezi útočnými a náborovými schopnostmi a během toho porážíte nebezpečné padouchy, zamezujete jejich útěků a negativním efektům.

Podobně jako u dalších takto rozlehlých karetních titulů i do tohoto průběžně vychází nová rozšíření, občas i nějaký ten dodatečný základní set, který obsahuje vše, co ke hraní potřebujete. Což je případ i nově oznámeného What If…? Tento balík do prodeje zamíří někdy na podzim tohoto roku a v jeho útrobách naleznete 350 nových karet, které jsou založené na stejnojmenném animovaném seriálu, jež je ke zhlédnutí na Disney+.

Pokud náhodou seriál neznáte, jde o projekt založený na stejnojmenné komiksové sérii, v níž se vypráví alternativní příběhy ze známého světa superhrdinů a řeší se různé svérázné možnosti. Příkladem může být: Co by se stalo, kdyby superhrdinské schopnosti místo Stevea Rogerse získala Peggy Carter nebo kdyby byl T’Challa (Black Panther) Star-Lordem.

Jednotlivé karty budou nabízet právě takové hrdiny, doplněné čtyřmi novými záporáky a pěti dalšími skupinami superpadouchů. Současně dojde na přidání hned několika dodatečných klíčových slov. Doporučená cenovka tohoto setu je 59,99 dolarů, tedy v přepočtu necelých 1 300 korun.

Jakmile se tato krabice podívá na pulty obchodů, bude ji na začátku příštího roku, konkrétně 17. ledna 2024, následovat menší expanze zvaná 2099. Ta už vyžaduje alespoň jednu základní sadu k tomu, abyste si novinky mohli užít, ale stále přinese slušnou porci karet.

V tomto případě mluvíme o 100 kartách, které jsou zasazené do budoucnosti. Proto si zahrajete za celkově pětici nových hrdinů, mezi nimiž se objeví Doctor Doom 2099, Spider-Man 2099 nebo Ghost Rider 2099. Na řadu také přijdou dva speciální zlouni a záporácké skupiny. V tomto případě se dá předpokládat cenovka kolem 24,99 dolarů, tedy zhruba 500 korun.

Nejnovější články