Populární karetní sérii Legendary Encounters rozšíří Neo, Trinity a Morpheus z Matrixu
Novinka zdroj: BoardGameGeek

Populární karetní sérii Legendary Encounters rozšíří Neo, Trinity a Morpheus z Matrixu

24. 11. 2022 12:40 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Upper Deck je americká společnost, která na trhu figuruje už mnoho let a je známá především výrobou sběratelských karet. Firma rovněž neustále uzavírá nové a nové smlouvy se známými značkami z populární kultury a v posledních měsících se jí podařilo hned několik úlovků.

Tou pravděpodobně největší novinkou je již dříve oznámená spolupráce s kultovní filmovou značkou Matrix. Už na GenGonu 2022 bylo oznámeno, že prvním plodem této spolupráce bude stolní hra Legendary Encounters: The Matrix. Jestli vám Legendary Encounters nejsou známé, tak se jedná o velice příjemný kooperativní deckbuilding, na jehož základech vzniklo už mnoho her se značkami jako Firefly, Predátor, Akta-X či třeba Vetřelec.

Legendary Encounters - Matrix 2 zdroj: Upper Deck

Nyní ale přichází řada na Nea, Trinity a Morphea, kteří budou bojovat proti strojům, jejichž snahu jim bude komplikovat třeba Agent Smith. Zájemci se tak mohou těšit na krabici, ve které naleznou podložku, pravidla či žetony, ale hlavně přes 500 tematických karet, které přinesou originální ilustrace a přenesou různé scénáře z filmové trilogie i na váš stůl (čtvrtý díl, zdá se, bude díky bohu ignorován). Opět se bude jednat o hru pro 1 až 5 hráčů, která by vám měla ukradnout maximálně jednu hodinu vašeho života. Na vydání by mělo dojít během jara příštího roku.

Aby toho však nebylo málo, tak svého rozšíření se dočká i Vs. System 2PCG, který svým zákazníkům skrze sběratelské kartičky a různé edice umožňuje v duelech simulovat epické superhrdinské bitvy. K dispozici pak už je hromada různých setů, ke kterým se v blízké době přidají další.

The Boys zdroj: Upper Deck Mortal Kombat zdroj: Upper Deck

Tím prvním bude videoherní značka Mortal Kombat, respektive její aktuálně poslední díl od studia NetherRealm – Mortal Kombat 11. Tento nový set vyjde na začátku roku 2023 a nabídne 200 karet, v nichž se skrývá 10 nových hlavních postav, jako je Raiden či Liu Kang. Tento hlavní rozpis doplní více než 30 podpůrných postav a také ikonické prvky, které díky kartičkám budou k životu uvedené zcela novými způsoby.

Jestli však pro vás svět brutální bojovky není to pravé ořechové, tak vás možná osloví komiksoví The Boys (v překladu Banda). Tato značka se těší velké popularitě hlavně díky své seriálové adaptaci od Amazonu, na které je právě založený tento chystaný set.

To znamená, že již brzy na stůl budete moci přivést Billyho Butchera s tváří Karla Urbana či Homelandera, kterého perfektně hraje Antony Starr. Nicméně vynechané nebudou ani další postavy, jako je je Hughie, Starlight, Stormfront či A-Train. Stejně jako v případě Mortal Kombatu i tohoto setu se dočkáte začátkem příštího roku, kdy v krabičce naleznete 200 karet, z nichž si je možné sestavit váš speciální balíček.

Nejnovější články