Legendární Mage Knight se po 10 letech dočká nového rozšíření The Apocalypse Dragon
Novinka zdroj: Wizkids

Legendární Mage Knight se po 10 letech dočká nového rozšíření The Apocalypse Dragon

11. 3. 2024 12:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Mage Knight je jednou z nejlépe hodnocených her na světě. Jedná se o kartami řízené dobrodružství, v němž objevujete fantasy svět, bojujete s monstry, navštěvujete vesnice a kostely, rabujete hrobky. To vše díky deckbuildingu a nestojí za tím nikdo menší než Vlaada Chvátil.

Mage Knight vznikl již v roce 2011 a v průběhu let se dočkal celkem tří rozšíření (The Lost Legion, Shades of Tezla, Krang), která přidala jak nové hrdiny a nepřátele, tak i nejrůznější změny pravidel.

Mage Knight: The Apocalypse Dragon zdroj: Wizkids

Hra se v roce 2018 dočkala své ultimátní edice se všemi těmito rozšířeními a pár úpravami, a dokonce z ní vzešla i hra Star Trek: Frontiers. A teď se chystá nové rozšíření The Apocalypse Dragon, které vyjde dlouhých 10 let po tom posledním.

Expanze přidá ještě jednoho hrdinu, tedy hrdinku Coral, která bude mít vylepšené poslední dvě zbývající karty z celkových 16, s nimiž začínáte hru. Zároveň se můžete těšit na nové nepřátele včetně čtyř jezdců apokalypsy a nového draka.

Dále se mají objevit i nové typy větších žetonů nepřátel, které se umisťují pod běžné nepřátele, čímž je posednou a vylepší jim hodnoty. Rovněž se chystají úkoly jakožto alternativní způsob získávání bodů a tím vůbec nejzajímavějším by mohla být příběhová kampaň, tedy série propojených scénářů.

The Apocalypse Dragon tak zjevně nebude žádný drobek a přestože na něm už nedělá samotný Chvátil, tak pokud se vám líbila poslední dvě rozšíření, na nichž se rovněž nepodílel, mohlo by i tohle, jelikož za ním stojí stejné duo autorů Paul Grogan a Phil Pettifer.

Rozšíření zamíří rovnou do prodeje v prvním čtvrtletí roku 2025 a ve vzduchu visí otázka, zda jím půjde rozšířit jak běžná, tak ultimátní edice hry a zda se dočkáme jeho počeštění.

Nejnovější články