Legendární deskovka Tales of the Arabian Nights se vrací v artušovské reimaginaci
Novinka zdroj: Wizkids

Legendární deskovka Tales of the Arabian Nights se vrací v artušovské reimaginaci

1. 2. 2023 12:03 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Tales of the Arabian Nights je dnes již opravdu kultovní hra z roku 1985, kdy se jedná o jeden z prvních stolních titulů, který se snažil vyprávět komplexnější a rozvinutější příběhy, v tomto případě založené na sbírce lidových arabských příběhů Tisíc a jedna noc. Mnoho hráčů si poté tuto hru může pamatovat z její novější edice z roku 2009, o níž se postaralo vydavatelství Z-Man Games, které tuto klasiku přineslo v modernějším a uhlazenějším kabátci. Dnes je však i z této verze vyhledávaná vzácnost s rostoucí bazarovou cenovkou.

Letos se ovšem titul dočká svého dalšího návratu, ale tentokrát v docela unikátní reimaginaci s chytrým jménem – Tales of the Arthurian Knights. Tuto verzi si pod svá křídla bere vydavatelství WizKids a o její návrh se postaral Andrew Parks (Core Worlds) spolu s Ericem Goldbergem, jedním z autorů původní hry. Jak už název napovídá, tentokrát se nedočkáte vyprávění arabské klasiky, ale užijete si artušovské legendy, které budou zapuštěné do známého základu.

To znamená, že se jeden až čtyři hráči stanou hrdiny či hrdinkami, kteří budou cestovat po zemi na příkaz samotného slavného krále Artuše. Během tohoto cestování dojde na plnění různých úkolů a na klíčová rozhodnutí, která budou směřovat další kroky na vaší cestě za slávou a tvorbou unikátního epického příběhu.

V jeho rámci ale narazíte i na další známé postavy z tohoto světa, jako je čaroděj Merlin či rytíř Lancelot. Kromě toho se zúčastníte známých bitev a dost možná narazíte i na Svatý grál. Oproti předchůdci zde ale naleznete nový systém pro sledování vašich úspěchů. Pryč jsou matice a grafy. Ty tentokrát nahradí zjednodušený systém, kdy po provedení vašich rozhodnutí určí úspěch či neúspěch jediný hod kostkou doplněný o bonusy z vašich dovedností.

Díky unikátnosti celého průběhu a rozdílných voleb by se mělo jednat o zážitek, ke kterému se budete rádi vracet a vždy vás něčím překvapí. Jedno sezení by z vašeho času mělo ukousnout zhruba 2 až 3 hodiny. Z pohledu přesnějšího data vydání hry Tales of the Arthurian Knights si můžete kroužkovat poslední kvartál roku. Cena prozatím nebyla upřesněná.

Nejnovější články