Do skirmishovky Deadzone můžete snadno naskočit s novým starter setem pro dva hráče
Novinka zdroj: Mantic Games

Do skirmishovky Deadzone můžete snadno naskočit s novým starter setem pro dva hráče

31. 1. 2023 10:03 | Wargaming | autor: Ondřej Partl |

Když se fanoušek wargamingu pořádně rozhlédne, uzře velkou porci titulů, do kterých se může s vervou pustit, případně by alespoň stály za pozornost. Mezi takové hry se řadí i skirmishovka Deadzone od Mantic Games. Titul, který je na světě už od roku 2013, kdy aktuálně existuje ve své třetí edici, jež vyšla zhruba před rokem a půl.

Jestli jste o Deadzone dosud neslyšeli, tak se v něm hráči podívají do futuristického světa Warpath, kde lidstvo své pole působnosti rozšířilo po celé galaxii a vytvořilo hegemonii. Nicméně v tomto světě existují tzv. „mrtvé zóny“, tedy světy, které byly v podstatě zakázány hlavní radou galaxie, o něž bojuje deset frakcí.

A právě role jedné z těchto frakcí se může ujmout hráč, který se v rámci zuřivých šarvátek postaví proti hráči druhému. Dočkáte se tedy bitev různorodých armád, ve kterých se využívá kombinace kostek a karet. V každé armádě se nachází různí elitní specialisté, hrdinové i řadoví vojáci, kdy potyčky se odehrávají v kulisách modulárního herního terénu, který umožňuje stavět unikátní bojiště.

Deadzone Fall of Omega V11 5 zdroj: Mantic Games

Proč ale o hře informujeme zrovna teď? Protože Mantic Games aktuálně představilo nový startovní set pro dva hráče, který obsahuje vše, co budete potřebovat k zahájení hraní. Tento nový box nese jméno Fall of Omega VII, což znamená, že se podíváte do systému Omega, kde se proti sobě postaví ohyzdní zástupci frakce Plague a robotičtí Asterians.

Takže v balení naleznete slušnou porci plastových figurek jednotek pocházejících z obou stran, které jsou doplněné o dva vůdce zhotovené z resinu, o kterých samotná společnost mluví jako o tom nejlepším, co zatím ke hře vyprodukovala. Tyto figurky jsou ještě doplněné plastovými kusy terénu, z nichž můžete velice jednoduše vytvořit bojiště odehrávající se v ulicích, kde nechybí odpadkové kuše, barely či automat.

Deadzone Fall of Omega V11 2 zdroj: Mantic Games

Aby celý tento start byl nováčkům ještě více usnadněn, tak set obsahuje i oboustrannou papírovou herní podložku, kdy na jedné ze stran se skrývá praktická příručka pro začátečníky se statistikami jednotek, základními pravidly a ukázkovým scénářem.

Samozřejmě ale nechybí ani kostky a dvě knihy pravidel, kdy v jedné získáte informace, jež potřebujete ke hraní hry doplněné o scénáře a pravidla kampaně. Druhá kniha v sobě skrývá jednotlivé statistiky všech dostupných frakcí. Starter set si můžete předobjednat přímo v obchodě Mantic Games za necelých 2 900 korun a odeslán by měl být 20. února. V takovém případě ale přirozeně musíte počítat i s dodatečnou částkou za dopravu, ale třeba se jeho naskladnění zhostí i některý z českých obchodů.

Nejnovější články