Lands of Evershade je rozmáchlý projekt tvůrců Tainted Grail spojující RPG s deskovou hrou
Novinka zdroj: BoardGameGeek

Lands of Evershade je rozmáchlý projekt tvůrců Tainted Grail spojující RPG s deskovou hrou

28. 2. 2024 13:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Většina novinek ze včerejšího Awaken Realms NEXT byla představená ve svém vlastním souhrném článku. Konec videa byl ovšem věnovaný jednomu velkému, opravdu ambicióznímu titulu, který si zkrátka zaslouží samostatný článek. Jeho jméno je Lands of Evershade a na Gamefound dorazí ke konci tohoto roku.

zdroj: Awaken Realms

Místo na konci streamu nebylo zvolené náhodou. Studio má s tímto projektem věru obrovské plány, které když zvládne dovést do úspěšného konce, tak se může jednat o unikátní herní zážitek sbírající jedno ocenění za druhým. Proč? Protože se jedná o hybrid mezi rozmáchlým RPG a deskovou hrou.

Ponoříte se v něm do světa, na němž studio společně s Krzysztofem Piskorskim (ISS Vanguard, Tainted Grail) pracuje už několik let. Půjde o rozlehlé fantasy univerzum, které dřívo bylo vznešené, bohové žili na prstenci kolem Slunce a na Zemi vládl blahobyt. Jenomže poté kvůli zlovolnému bohu Makrashovi, který přinesl semínko prázdnoty, se slunce rozbilo a vymazalo téměř veškerý život z historie světa. Jediné, co přežilo, byl kousek země zvaný Evershade, který se skrývá ve stínu měsíční bohyně Luady. A přesně sem budou zasazené všechny příběhy.

Lands of Evershade zdroj: BoardGameGeek

Ty se před vámi budou rozplétat skrze unikátní herní systém, který vám nechává obrovskou volnost, díky níž nebudou žádné dva příběhy stejné. Před hraním si vyberete scénář nebo samostatný příběh, jímž vás hra provede bez potřeby dungeon mastera. Nicméně ještě předtím, než se do něj pustíte, si musíte vytvořit vlastní postavu, podobně jako byste to udělali ve stolním RPG. Vždy se tedy bude jednat o unikátního jedince, sestaveného z rasy, příběhového pozadí, herní třídy a jedinečných rysů.

Všechna rozhodnutí pak budou mít velký vliv na utváření samotného vyprávění. Podle toho, jaké vlastnosti a schopnosti postavě přidělíte, na ni bude svět reagovat. Nejen v samotném příběhu, ale také v rámci bojů v dungeon crawler stylu, který by měl mít rychlý spád, taktické vrstvy a reakce nepřátel na vaše akce. Zmíněnou volností tak tvůrci v hráčích chtějí vyvolat pocit z toho, že oni sami utváří svůj osud a hra jim k tomu jenom dává prostředky.

Autoři už nyní tvrdí, že Lands of Evershade je jejich nejpokročilejším a nejambicióznějším projektem, který chtějí podporovat dlouho po jeho vydání. Rovněž by mohlo jít o skvělý nástupní můstek právě do světa RPG, jelikož by podle slov společnosti měla hra zůstat přístupná a jednoduše osvojitelná. Pokud se jim povede naplnit všechny sliby, rozhodně se je na co těšit.

Nejnovější články