Awaken Realms slaví 10. výročí ponurým Grimcoven, speciální edicí Puerto Rico a dalšími projekty
Novinka zdroj: BoardGameGeek

Awaken Realms slaví 10. výročí ponurým Grimcoven, speciální edicí Puerto Rico a dalšími projekty

28. 2. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Awaken Realms se v průběhu let stalo velice úspěšným studiem, které do světa poslalo řadu skvělých a oblíbených stolních her, jako je Nemesis, Tainted Grail: Pád Avalonu nebo třeba ISS Vanguard. Jeho projekty se vždy pyšní nadstandardní produkcí a vtahujícími světy. Proto je jistě mnoho fanoušků rádo, že společnost letos oslaví své už 10. narozeniny v opravdu velkém stylu, když si připravilo další video z cyklu Awaken Realms NEXT, kde odtajnilo velkolepé plány na tento rok. A s výjimkou jedné hry, která dostane samostatný článek, si je představíme na následujících řádcích.

Grimcoven

Prvním a neuvěřitelně vábně vypadajícím titulem bude temný Grimcoven. Hráče zavede do neúprosného viktoriánského světa, jehož obyvatelé jsou posedlí lovem nebezpečných bestií. Toto zasazení, jež připomíná a z ilustrací působí jako videoherní Bloodborne, slouží jako pozadí pro dynamický boss-battler, ve kterém nebude čas si vydechnout.

Tvůrci se v tomto případě rozhodli, že nepůjdou cestou příběhové kampaňovky, nýbrž sezení rozdělí do samostatných scénářů, které budou trvat zhruba 2 až 3 hodiny. Těmi se budete protloukat jako jeden z asymetrických lovců, jejichž schopnosti se opravdu značně liší a nabízí vlastní strom dovedností.

Jádrem ale samozřejmě budou taktické souboje postavené na strategickém přidělování kostek a utváření devastujících komb. Svými kroky současně sbíráte esenci zvanou Nářek, která vás dělá silnější. Jenom to s ní nesmíte přehnat, abyste se sami nestali bestií...

zdroj: Awaken Realms

Grimcoven půjde hrát jak v sólu, tak i ve skupinkách až čtyř lidí. Spuštění kampaně míří na druhé čtvrtletí tohoto roku.

Puerto Rico 1897: Special Edition

Další chystaná novinka, která svou kampaň tentokrát míří až na třetí kvartál roku, je spíše staronová, ale dost možná o to více lákává. Obdobně, jako se studio před nějakou dobou spojilo s Ravenburgerem a díky tomu přineslo opravdu vypulírovanou verzi Hradů v Burgundsku, se stejné péče dočká i legendární Puerto Rico.

Tahle klasická strategie, která na BoardGameGeeku dlouho držela prvenství ve vůbec nejlepších hrách, původně vyšla už v roce 2002 a nabízela 2 až 5 hráčům zábavné usilování o bohatství v roli portorikánského farmáře, který řídil ostrov, budoval město a získával zboží. To jí vyneslo hned několik mezinárodních ocení a patří do kategorie titulů, jež definovaly svůj žánr. A nyní to všechno bude v ještě půvabnějším balení.

Puerto Rico 1897: Special Edition zdroj: Awaken Realms

Tým se rozhodl vylepšit v podstatě všechny prvky a komponenty. Proměnou projdou třeba ilustrace, které si zanechají svůj styl, ale budou lépe odpovídat dnešním standardům. Taktéž dojde na upravení mnoha prvků uživatelského rozhraní a herní zážitku, aby se povedlo přinést tu nejlepší možnou edici. Jestli novinky budou obdobně příjemné jako v případě zmíněných Hradů, určitě se mají fanoušci na co těšit.

Reprint The Castles of Burgundy: Special Edition

Pokud jste ale právě onu speciální edici Hradů v Burgundsku nestihli pořídit, nemusíte zoufat. Firma naslouchá nářkům a přáním fanoušků a rozhodla se, že během druhého čtvrtletí spustí kampaň na dotisk. Ten by měl být identický jako předchozí verze, takže bude vhodný pro ty, kterým zkrášlená verze chybí v poličce. Případně těm, kteří si některé prvky chtějí ještě dokoupit.

Awaken Realms Vault: Heroes & Companions

Stejně tak si už během března na své přijdou nadšenci do stolních RPG, případně zájemci o zkrášlení svých titulů a sezení. Awaken Realms se rozhodlo pokračovat ve své sérii Vault, s níž chce přinést propracované, detailní a především nádherné doplňky ke hraní. V minulém roce takto vytvořilo sady unikátních kostek, jež půjdou zakoupit i v chystané kampani.

Rovnou se k nim ale přidají propracované figurky. Dostupné by měly být ty nejoblíbenější fantasy rasy, herní třídy i věrní zvířecí společníci. Tým dokonce půjde tak daleko, že nabídne i nějaké kusy terénu a prostředí.

Nejnovější články