Kultovní videoherní strategie Homeworld míří na váš stůl. Možná i v češtině
Novinka zdroj: Modiphius Entertainment

Kultovní videoherní strategie Homeworld míří na váš stůl. Možná i v češtině

9. 2. 2023 8:28 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Hráči digitálních her a především příznivci strategií jsou jistě velice dobře obeznámeni se značkou Homeworld. Jedná se totiž o kultovní sci-fi RTS sérii, kterou na svět přivedli vývojáři ze studia Relic Entertainment. A nejspíše nebudeme daleko od pravdy, když o ní řekneme, že patří k tomu nejlepšímu, co nám tento žánr přinesl. A proto se nelze divit tomu, že vydavatelství Modiphius Entertainment aktuálně skrze kickstarterovou kampaň nabízí stolní variaci Homeworld Fleet Command.

Oficiální popisek tento projekt popisuje jako opravdu rychlou a na pravidla velice přímočarou hru, ve které se ujmete velení obrovských vesmírných flotil, s nimiž zažijete vtahující sci-fi bitvy. Tyto bitvy lze uskutečnit hned v několika režimech, kdy je dostupný sólový, kooperační i PvP. Nicméně maximální počet hráčů je zastřešen na čtyři. Velkou přístupnost následně podporuje i učení rozprostřené do jednotlivých scénářů, jež vám postupně a přímo hraním vysvětlí jednotlivé principy.

Celkově se lze těšit na kampaň složenou z 10 částí, kdy nejdříve zažijete šarvátku menších rozměrů, abyste následně mohli vyrazit do mohutných střetů. Armádu si navíc můžete složit hned z několika typů lodí, kdy v rámci střetu nebudete pouze ničit nepřátelské jednotky, ale také plnit různé cíle. O podrobnějším průběhu hry si můžete přečíst na její kartě, kde naleznete její pravidla.

Homeworld Fleet Command 3 zdroj: Modiphius Entertainment Homeworld Fleet Command 4 zdroj: Modiphius Entertainment

Jestli se vám tento popis trefuje do vkusu, případně patříte k velkým příznivcům předlohy, tak byste určitě měli navštívit zmíněnou kampaň. Jedině tam se totiž dostanete k exkluzivní kickstarterové edici, která nabídne slušné množství komponent, mezi nimiž se nachází i více než 100 lodí. Verze, která bude prodávána normálně v obchodech, bude výrazně „okleštěná“. Každopádně nabízený základní box v rámci kampaně pořídíte za zhruba 2 000 korun se všemi odemknutými bonusovými cíli, které přidají další armádu herních komponent.

Když si ovšem připlatíte a do pléna vhodíte 3 340 korun, dostanete se k vyšší edici, která v sobě ještě navíc skrývá i rozšíření, v němž naleznete dalších 8 misí a 100 lodí. Ovšem jestli vám přijde, že přes 200 figurek je stále málo, tak zaplaťte rovnou 4 680 korun, čímž si pořídíte tu nejvyšší možnou edici. Ta vaše hraní obohatí ještě o další dva balíčky flotil, díky kterým se počet dostupných lodí překulí přes mohutné čtyři stovky. A to už je opravdu velká hromada plastu, kterou navíc můžete kombinovat i s dalšími kopiemi hry. Všechna tato rozšíření budou dostupná pouze v kampani.

Případní srdcaři si ještě mohou do své objednávky přihodit balíček s RPG Homeworld: Revelations, který vás vyjde na dalších 1 350 korun. Podle toho, jakou úroveň se rozhodnete pořídit, také musíte připočíst cenu za dopravu, která se pohybuje od 320 do 480 korun. Ale zase na druhou stranu nebudete platit daň (VAT).

Každopádně už nyní je jisté, že si Homeworld Fleet Command rozhodně své fanoušky našlo. Tvůrci totiž na svém kontě přepočítávají již více než dvojnásobek původně vyžadované částky, tedy více než 5 milionů korun. Podporovatele naopak zase jistě potěší, že datum doručení je určené na srpen tohoto roku, takže na svůj balíček nebudou čekat příliš dlouho.

Ovšem zároveň se sluší dodat, že pokud je pro vás angličtina velkou překážkou, přece jen byste počkat měli. Tvůrci totiž už nyní potvrdili, že hru chtějí lokalizovat hned do několika jazyků, kdy v seznamu je i čeština. Vznik české verze sice není potvrzený, ale vyjednávání již probíhají. Takže pokud budete chtít lokalizovanou verzi, rozhodně si držte palce. Avšak jak již bylo zmíněno, bude se nejspíše jednat pouze o chudší základní verzi.

Nejnovější články