Kreel Manor je nový karetní dungeon crawler ve světě Kilforth pro kooperující i sólisty
Novinka zdroj: Hall or Nothing Productions

Kreel Manor je nový karetní dungeon crawler ve světě Kilforth pro kooperující i sólisty

15. 8. 2023 14:57 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Studio Hall or Nothing Productions se ve světě deskových her pěkně zabydlelo. Všechny jeho hry (až na jednu) vytváří Tristan Hall, jsou převážně karetní a daly by se rozdělit do dvou kategorií – jednu tvoří historicky zaměřené tituly jako 1066, Tears of Many Mothers: The Battle of Hastings a ty druhé tituly z fantasy světa Kilforth jako Gloom of Kilforth: A Fantasy Quest Game.

V pořadí již devátou hrou studia bude Kreel Manor: Citadel of Horrors – The Dungeon Crawl Card Game spadající do druhé kategorie. Jak už bývá zvykem, i tentokrát se peníze potřebné pro vznik hry vybírají na Kickstarteru, kde tvůrci požadují 440 tisíc korun. Do konce kampaně zbývají ještě dva týdny a už se podařilo vybrat 2 miliony.

Kreel Manor je prequelem k oceňované hře Veilwraith: A Veil Odyssey Game, s nímž sdílí mechanismy. Na rozdíl od Veilwraithu ale nejde o čistou sólovku. I Kreel Manor si můžete plnohodnotně zahrát sami, ale v balení je dost obsahu pro další dva kooperující spoluhráče.

Kreel Manor: Citadel of Horrors – The Dungeon Crawl Card Game zdroj: Hall or Nothing Productions

Pokud si navíc přikoupíte rozšíření The Path of the Dead, které ke třem základním hrdinům Wolf of the North, War Mage a Night Raven přidává ještě Nekromanta, budete si moct Kreel Manor zahrát i ve čtyřech.

Hra sestává z questů propojených do kampaně, v nichž budete čelit mnohým nebezpečenstvím. V balíčku hrozby je jich přes 120, takže znovuhratelnost je docela zaručená, zatímco i možností, jak si vylepšit vlastního hrdinu, není s 60 upgrady vyloženě málo.

Ve hře používáte karty vybavení k útočení na nepřátele, dobírání vašich karet schopností a vylepšování svých statistik a odehráno byste měli mít za půl hodiny. Pro bližší informace se podívejte na vysvětlující video výše a nezapomeňte zavítat do galerie, jelikož tato hra, stejně jako všechny předchozí tohoto studia, se pyšní opravdu nádhernými ilustracemi.

Kreel Manor: Citadel of Horrors – The Dungeon Crawl Card Game v rámci kickstarterové kampaně pořídíte v přepočtu za 1 500 korun. Pokud chcete i rozšíření, musíte sáhnout po úrovni za 3 tisíce korun, která navíc obsahuje neoprenovou podložku. A pro fajnšmekry je tu ještě možnost zaplatit 3 800 korun a přidat si k tomu všemu ještě stostránkový artbook se dvěma sty ilustracemi ze světa Kilforth.

Kampaň nenabízí žádné dodatečné cíle k odemčení, jelikož tvůrce chce od počátku prodávat hotový produkt, a ne ho slepovat podle výše vybraných peněz. Bohužel se ale zdráhá prozradit alespoň odhadovanou výši poštovného, byť posílat se bude z Německa, takže by nemuselo být nijak astronomické. Budete ale muset uhradit daň a hra by vám měla dorazit příští rok v srpnu.

Nejnovější články