Krásnými ilustracemi ptáků se nechlubí jen Na křídlech. I Birdwatcher umí zaujmout, časem navíc v češtině
Novinka zdroj: Oni Games

Krásnými ilustracemi ptáků se nechlubí jen Na křídlech. I Birdwatcher umí zaujmout, časem navíc v češtině

31. 10. 2022 14:42 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Cvrlikaní či švitoření. Zvuková kulisa, bez které je těžké si představit v podstatě jakýkoli výlet do přírody. A jakmile se člověku podaří zpozorovat původce těchto zvuků, častokrát se dočká čarovných pohledů. Zkrátka a jednoduše, ptáci mají kolem sebe jistou romantickou auru, jejíž sílu dříve potvrdila i třeba stolní hra Na křídlech, která se těší nemalé popularitě ve světě i u nás.

Jestli se vám však již stihla ohrát, můžete začít pomalu vyhlížet další podobný projekt. Vydavatelství REXhry totiž oznámilo, že se dočkáme českého vydání hry Birdwatcher. Ta má za sebou úspěšnou kampaň na Kickstarteru (backeři z Evropy by ji měli v brzkých začít vítat ve svých sbírkách) a za jejími systémy hledejte designéra Zakira Jafrye, zatímco krásným obrázkům vdechla života výtvarnice Lauren Helton.

V jádru se jedná o rychlý kompetitivní zážitek až pro pět hráčů, kteří se zde převtělí do role fotografů snažících se ulovit snímky nepolapitelných a překrásných ptačích exemplářů. Aby je ale mohli vyfotit, tak je nejprve musí nalákat na svůj strom, případně si mohou nasadit přibližovací objektiv a vyfotit kus na stromu jiného hráče. Následně ještě mohou publikovat články, kdy tím vším postupně plní svůj fotografický deník, čímž získávají body (ptáci jsou rozdělení do jednotlivých setů, jejichž sesbírání vám dá větší bodový obnos). Vítězem je přirozeně hráč s nejvíce body, který zároveň dostane ocenění „Fotograf přírody roku“.

Celkově se tedy má jednat o nenáročnou hru pro celou rodinu se snadným vstupem, ale lehká dávka taktizování se jistě neztratí. Jedna seance by vám neměla sebrat více než 60 minut, přičemž mezi největší přednosti se rozhodně řadí samotné vizuální zpracování, které je skutečně krásné. Datum vydání české verze prozatím upřesněno není. Během čekání ale můžete třeba prostudovat pravidla v angličtině.

Nejnovější články