Kooperativní kampaňové dobrodružství Rove láká na 60 hodin větveného příběhu a rychlou přípravu
Novinka zdroj: Addax Games

Kooperativní kampaňové dobrodružství Rove láká na 60 hodin větveného příběhu a rychlou přípravu

23. 5. 2024 11:30 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Obrovité kampaňové hry jsou dnes velice lákavé a dokáží vás zabavit na desítky, občas i stovky hodin. Častokrát si ale pořádnou porci času ukrojí velice zdlouhavá příprava, pokud samozřejmě nemáte možnost mít hru neustále rozloženou na stole. S tím chce zatočit chystaná deskovka Rove.

I ta bude obrovitou kampaňovou hrou pro 1 až 4 kooperující hráče (sólisté musí hrát za dvě postavy), která obsáhne na 50 scénářů s herní dobou 60 a více hodin. Nicméně příprava v tomto případě zabere opravdu jen zlomek celého zážitku.

Každý scénář je totiž zanesený do knihy, na jejíchž stránkách si přečtete pravidla, příběh a budete v nich i přímo hrát na předpřipravených mapách s určenými pozicemi pro nepřátele a hrdiny.

Pokud jste hráli například Gloomhaven: Lví chřtán nebo ISS Vanguard, tak vás tato skutečnost samozřejmě tolik nepřekvapí, ale jistě dáte tvůrcům za pravdu, že je to v případě masivních kampaňovek ta správná cesta.

Rove zdroj: Addax Games

A i další informace ve hře obstarají další knihy. V jedné je například seznam všech typů nepřátel, jejich schopností a jak se na bojišti chovají. Hra je řízená akčními kartami, které máte vyložené před sebou a které se vždy po použití otočí a nabídnou jiný efekt. Z jedné strany vám většinou poskytnou nějaké síly, které z druhé strany rozpoutáte.

Nebude chybět průběžné vylepšování hrdinů (na začátku je na výběr z pěti tříd, z nichž se vyvinou do deseti pokročilých a mistrovských) a z příběhového hlediska se jedná o fantasy ve světě Chorus, kde žijí nejrůznější kmeny, jichž se chce zdejší agresivní fauna zbavit.

Příběh se má skutečně větvit na základě vašich rozhodnutí a ponesete si patřičné následky. Jedním průběhem odhalíte zhruba tři pětiny obsahu základní hry, takže tu je rozhodně prostor pro opakování celé kampaně.

Jak už to tak bývá, tyto ambiciózní hry se neobejdou bez finanční pomoci hráčů, takže v případě zájmu můžete i vy podpořit vznik hry Rove na Kickstarteru. Dosud to učinilo téměř 2 tisíce lidí, kteří se společně složili na částku 6,5 milionu korun a do konce kampaně zbývají ještě dva týdny.

Hru si můžete pořídit za 2 250 korun, případně za 3 600 korun i s rozšířením, které přidává 10 pokročilých a mistrovských tříd postav a dvě další úkolové linie. Na těchto úrovních se musíte spokojit s kartonovými figurkami ve stojáncích, případně si můžete přikoupit 26 plastových figurek za 900 korun.

Stejně tak si můžete přikoupit i prémiové kostky, knihu s ilustracemi v pevné vazbě či přístup do aplikace Forteller s profesionálním dabingem příběhů. Úplně vše, co kampaň nabízí, vás vyjde na 5 600 korun.

Poštovné se pohybuje od 570 do 800 korun podle zvolené výše odměn a z celkové částky ještě budete muset uhradit 21% daň. Rozesílání hry je naplánované na květen roku 2025.

Nejnovější články