Figurková deskovka Masters of the Universe: Battleground dostává spoustu nových krabic
Novinka zdroj: Archon Studio

Figurková deskovka Masters of the Universe: Battleground dostává spoustu nových krabic

22. 5. 2024 11:40 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Masters of the Universe: Battleground je dva roky stará hra od Archon Studio, které stojí třeba za deskovkou Heroes of Might & Magic III: The Board Game, která by se už za pár týdnů měla objevit v českých obchodech v české verzi.

Masters of the Universe: Battleground vychází ze slavného komiksu Masters of the Universe a na rozdíl od semi-kooperativní hry od CMON jde o skirmishovou deskovku pouze pro dva hráče, kteří změří síly svých super-hrdinných armád na bojišti plném plastového terénu.

To znamená, že si tu stavíte svou armádu z mnoha a mnoha figurek. Svým hrdinům ještě před hrou dáte libovolné vybavení a v partii jim dáváte rozkazy pomocí karet, kterých máte v balíčku 20 a je na vás, jak je mezi své figurky rozprostřete – klidně můžete všechny použít jen na He-Mana a doufat, že si sám poradí s celou soupeřovou armádou.

Masters of the Universe: Battleground zdroj: Archon Studio

Měli byste vědět, že když si hru pořídíte, tak si hned tak nezahrajete. Figurky totiž nejsou hotové, ale musíte si je nejdříve vyřezat z platíček, jednotlivé části slepit a pak vás samozřejmě ještě čeká jejich barvení, pokud se nespokojíte s jednolitou barvou plastu.

Hra se také chlubí tím, že se tu dá hodně pracovat s náhodou a nejste tak úplně odkázaní na štěstí v kostkách. Kostky přehazujete použitím many, můžete ještě před hodem zahrát akci soustředění a pomoct si tak k lepšímu výsledku a v neposlední řadě využijete ve svůj prospěch i terén.

Ke hře Masters of the Universe: Battleground si už teď můžete přikoupit desítky krabic s dalšími armádami, samotnými postavami a prvky terénu, ale pořád toho asi bylo málo, jelikož se Archon Studio vydalo na Gamefound s kampaní, v níž máte možnost si pořídit jak základní hru, tak mnoho a mnoho starých i nových krabic (deskovka se také vůbec poprvé zpřístupňuje hráčům mimo Evropu).

Vypisovat se tu byť jen se zlomkem nabídky by článek natáhlo na několik stránek, takže neváhejte a v případě zájmu zamiřte přímo na stránku kampaně a sami rozhodněte, kolik a za co jste ochotní utratit (kupříkladu za startovní sadu s pěti rozšířeními, sedmi promo modely, čtyřmi balíčky figurek, kostkovou věží a vylepšenými žetony zaplatíte přes 10 tisíc korun).

V každém případě je poštovné nastavené na překvapivě nízkých 400 korun, ale panenky se vám možná protočí při představě, kolik bude činit 21% daň z celkové částky. Nicméně tu nechybí možnost si celou částku rozpočítat do šesti splátek a s rozesíláním odměn se počítá příští rok v březnu.

V době psaní článku zbývá do konce kampaně 7 dní a podařilo se vybrat v přepočtu téměř 11 milionů korun. To znamená odemčení již 26 dodatečných cílů, mezi nimiž najdete další figurky, karty, prvky terénu, vylepšené měřidlo i o poznání hezčí kostky.

Nejnovější články