Kooperační Secrets of the Lost Tomb se vrátí v přepracovaném vydání s mnoha novými rozšířeními
Novinka zdroj: Everything Epic Games

Kooperační Secrets of the Lost Tomb se vrátí v přepracovaném vydání s mnoha novými rozšířeními

30. 10. 2023 11:52 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Secrets of the Lost Tomb je postarší projekt studia Everything Epic Games, který v sobě míchá inspirace ze světů H.P. Lovecrafta, Hvězdné brány, Indiany Jonese, nebo dokonce Pirátů z Karibiku, jež propojuje do kooperačního hraní pro 1 až 6 hráčů, kteří se v kůži nebojácných hrdinů snaží splnit všelijaké scénáře a procházet Hrobkou plnou portálů do dalších míst. Všeobecně se to docela výrazně podobá Panství hrůzy nebo Eldritch Horroru, což rozhodně nejsou vůbec špatné příměry

Každý ze scénářů přináší své unikátní téma, příběh i závěrečného bosse. Vždy jde o samostatný zážitek, který zabere klidně čtyři hodiny, během nichž postavy bojují proti prastarým silám, plní hlavní i vedlejší úkoly, překonávají pasti, prozkoumávají příběh a během toho získávají vybavení či artefakty. Kromě kooperace jsou k dispozici i dva kompetitivní režimy.

Hra v roce 2025 oslaví své již 10. výročí, ke kterému tvůrci připravili věru napěchovaný dárek – Secrets of the Lost Tomb: Epic Edition. Pod tímto označením se skrývá nová edice, která si dává za cíl hru přepracovat do půvabnější podoby a k tomu přidat hned několik dalších změn a bonusů. Dočkáte se tedy upraveného vizuálu, kde jednotlivé karty prošly výraznou proměnou, aby se na ně lépe dívalo, ale hlavně aby byly přehlednější jejich vlastnosti a schopnosti.

zdroj: Everything Epic Games

Změnami taktéž prošly desky jednotlivých hrdinů, herní políčka i různé ikony, žetony či knihy pravidel a scénářů. A když už se nakously scénáře, tak v základní krabici jich nově naleznete rovných 13 – sedm původních a šest nových.

Tyto změny se navíc netýkají pouze základu, ale i všech původních osmi rozšíření. A aby toho nebylo málo, společnost se k tomu všemu rozhodla přihodit ještě dalších osm nových expanzí. Proto původní titul povážlivě nabobtná a hráči si užijí vyloženě armádu obsahu, v němž se skrývají další dobrodruhové, bossové, scénáře, nepřátelé i políčka.

Secrets of the Lost Tomb: Epic Edition zdroj: Everything Epic Games

To vše v těchto chvílích lze získat v úspěšné kampani na platformě Gamefound, kde tvůrci vybrali už necelých 12 milionů korun. Vzhledem k tomu, že se jedná o více než desetinásobek původně vyžadované částky, odemklo se mnoho bonusových cílů včetně dalších scénářů, hrdinů, společníků či výbavy.

Všechny zmíněné novinky a expanze získáte v přepočtu za 9 300 korun. Na této úrovni bude mít krabice i speciální insert, do kterého pohodlně uskladníte všechny komponenty. Pokud vám vyhovuje základ s jednou expanzí a balíčkem třinácti kostek, stačí utratit 2 330 korun. Úrovní je ovšem více a je na vás, co všechno chcete ve své zásilce.

Kdybyste se ale náhodou řadili k opravdovým mecenášům, můžete za 14 tisíc kromě veškerého obsahu ještě pojmenovat jedno herní políčko a určit jeho efekty. Za 18 600 korun vás poté tvůrci zvěční jako jednoho z místních hrdinů. Při takových částkách je asi dobré zmínit, že Gamefound stále nabízí možnost zakoupení hry na splátky bez navýšení. A když už budete u toho, klidně si do virtuálního košíku přihoďte triko, herní podložku nebo tašku.

Ke všem produktům ještě musíte připočítat cenu za dopravu, která se podle hmotnosti pohybuje od 910 do 1 610 korun + daň. Ve všech případech se počítá s dodáním během května 2025. Pokud chcete získat kompletní obsah, neváhejte. Všechny expanze jsou totiž exkluzivní pro tuto kampaň a do běžného prodeje půjde pouze základní hra.

Nejnovější články