Pořádná smršť novinek od Blackfire: Arkham Horror: Karetní hra, Rallyman GT, Ostrov a Panství hrůzy
Novinka zdroj: Blackfire

Pořádná smršť novinek od Blackfire: Arkham Horror: Karetní hra, Rallyman GT, Ostrov a Panství hrůzy

10. 11. 2022 11:48 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Jak se blíží Vánoce, všichni vydavatelé dělají vše pro to, aby do obchodů dostali co nejvíc očekávaných novinek. Poslední dny toho jsou důkazem a v dalších dnech tomu pravděpodobně nebude jinak. Vždyť Blackfire jen během dneška naskladnil čtyři hry a dva dotisky…

Ostrov

Jako první se ve skladech vydavatele objevila hra Ostrov. Není to žádná novinka, jelikož hře je letos již 40 let! Zároveň v české verzi vyšla již před lety, ale nyní se vrací a za sebe mohu říct, že je to jedině dobře.

Jedná se o velmi kompetitivní a příjemně svižnou deskovku, v níž všichni prcháte z postupně se potápějícího ostrova. Na nedalekou pevninu můžete doplavat nebo využít loďku, ale nikomu nemůžete věřit. Ostatní hráči proti vám mohou poštvat mořské potvory a připravit vás o panáčky, kteří mají tajné hodnoty – kdo dostane na břeh nejhodnotnější figurky, vyhrává.

Ostrov zdroj: Blackfire

Arkham Horror: Karetní hra

Dále tu máme Arkham Horror: Karetní hra, další z řady „living card game“ od Fantasy Flight Games. Toto označení znamená, že se před vás dostává základní hra, ke které vychází spousta dílčích rozšíření s dodatečnými kartami a příběhy. Některých z nich se snad časem dočkáme i v češtině.

Arkham Horror: Karetní hra je kooperativní deskovka pro jednoho až dva hráče, v níž nebudete hrát jen samostatné scénáře, ale absolvujete jednu ucelenou příběhovou kampaň v kulisách lovecraftovského hororu.

Rallyman GT

Do třetice všeho dobrého tu máme v krátkém sledu další závodní hru od Blackfire. Pár dní zpátky se do obchodů dostala hra Heat, na jejíž recenzi se u nás už pracuje. Pokud to se závodními hrami myslíte vážně, měli byste hodit očkem i po Rallyman GT.

Zatímco v Heatu závodíte s pomocí balíčku karet a musíte si dávat pozor, aby se vám příliš „nezahřál“ (nenaplnil plonkovými kartami), tak v Rallymanovi přijdou ke slovu kostky. Zároveň má Rallyman díky jednotlivým dílkům variabilnější závodní okruhy. Obě hry se ale mohou pochlubit moc hezkým grafickým zpracováním.

Panství hrůzy

A na konec tu máme několik novinek týkajících se výborné kooperativní hry Panství hrůzy: Druhá edice. Blackfire pro tuto atmosférickou příběhovou pecku vydal v pořadí již čtvrté velké rozšíření Za prahem, které základní hru obohatí o nové vyšetřovatele, mapové díly, nestvůry a dva scénáře, které vás postaví proti vševědoucímu Yog-Sothothovi.

Pokud vám náhodou utekly předchozí rozšíření Svatyně soumraku a Děsivé výpravy, tak spolu s novým rozšířením dorazil jejich dotisk. Ve Svatyni soumraku prožijete dva scénáře spjaté s řádem Stříbrného soumraku a v Děsivých výpravách vás čekají tři scénáře na palubě transatlantické vzducholodi, zaoceánském parníku a ve vlaku.

Nejnovější články