Konami zakázalo cizincům účast na japonském šampionátu v Yu-Gi-Oh!
Novinka zdroj: Konami

Konami zakázalo cizincům účast na japonském šampionátu v Yu-Gi-Oh!

4. 4. 2024 13:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Sběratelská karetní hra Yu-Gi-Oh! nijak neztrácí na své popularitě a pravděpodobně s tím nezamává ani nejnovější kauzička týkající se japonského trhu. Společnost Konami provozující hru totiž upravila pravidla pro účast na tamějších turnajích, která zcela vylučují cizince.

Týká se to kvalifikačních turnajů na šampionát a případné mistrovství světa pořádaných v hernách a obchodech a společnost se tím pravděpodobně jen snaží zamezit tomu, aby za Japonsko neměla reprezentanta jiné národnosti.

Ostatně je to jen úprava předešlého pravidla, pod nímž se cizinci sice mohli v Japonsku kvalifikovat na tyto velké turnaje a mohli dokonce vyhrát místní šampionát, ale museli se vzdát svého práva reprezentovat Japonsko na světové události.

Nyní si kdokoliv, kdo není rodilým Japoncem a nemá v Japonsku adresu nemůže jít do herny zahrát ani obyčejnou kvalifikaci (ale aspoň pak nemusí být smutný, že se coby právoplatný vítěz národního turnaje nemůže ucházet o cenu na světové úrovni).

Mezitím Konami slaví velmi slušný úspěch své dva roky staré digitální aplikace Yu-Gi-Oh! Master Duel, která je pro karetní hru tím samým, čím je Arena pro Magic: The Gathering. Slaví se 60 milionů stažení aplikace, ve které se teď rozdává tisíc gemů a tři boostery všem jejím hráčům.

Nejnovější články