Komiksový Thorgal se po deskovce a RPGčku dočká ještě čistě karetní hry
Novinka zdroj: Lucrum Games

Komiksový Thorgal se po deskovce a RPGčku dočká ještě čistě karetní hry

1. 11. 2023 9:47 | Deskovky | autor: Michal Krupička |

Vedle hráčských desek a žetonů obsahuje ještě osm balíčků pro celkem čtyři frakce, z nichž každý hráč používá dva. Jeden z balíčků představuje osud, druhý zhoubu. Karty z balíčku osudu hrajete ve svém kole a budete se díky nim snažit dosáhnout svých cílů a posunout se k vítězství. Jakmile se ale na tah dostane jiný hráč, přichází ke slovu právě balíček s kartami zhouby. S jejich pomocí budete škodit ostatním a kazit tak jejich snahy zvítězit.

Vedle tohoto systému stojí ještě zajímavá práce se zdroji. Během svého kola si líznete jedinou kartu a pak je na vás, kolik dalších z dobíracího balíčku odhodíte pryč nebo vezmete do ruky. Každá takto odhozená karta představuje jeden bod zdroje, které využijete na hraní zbylých karet z ruky. Nicméně jakmile vám balíček dojde, hra je u konce.

Thorgal: The Card Game zdroj: Lucrum Games

Po zahraní karet z ruky nastane fáze cesty, kdy se hráč na tahu snaží pokořit jednu z lokací vyložených na stole, zatímco mu ostatní hráči svými kartami zhouby cestu nejrůznějšími způsoby znepříjemňují, připravují ho o důležité karty a brání mu tak v úspěchu.

Thorgal: The Card Game vypadá rozhodně zajímavě a její nápad, kdy namísto soupeření armád nebo přímého boje vsází na dobrodružné výpravy, které ovlivňuje nejvíc osud a hrdinství, vypadá v rámci univerza Thorgala dobře. Přece jen příběhy z doby Vikingů, kde se magie vysvětluje mimozemskými zásahy, k tomu přímo vybízejí.

Hra ve speciální edici pro Kickstarter vás vyjde na 960 korun a za poštovné necháte 370 korun (tvůrcům se podařilo snížit poštovné pro Evropany na polovinu, ale stránka se vůbec nezmiňuje o dani). V době publikování článku již byla vybraná požadovaná částka 420 tisíc korun a čeká se na odemčení prvních dodatečných cílů, mezi nimiž je foilová úprava startovních karet, vylepšení kartonových žetonů na dřevěné a přebal na krabici s alternativní ilustrací. Hra se vaším směrem vydá v květnu příštího roku.

Nejnovější články