Komiksoví zombíci ze hry DCeased rabují peněženky na Kickstarteru
Novinka zdroj: CMON

Komiksoví zombíci ze hry DCeased rabují peněženky na Kickstarteru

15. 11. 2023 15:15 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Sérii Zombicide asi netřeba představovat. Tohle mainstreamové likvidování nemrtváků od společnosti CMON se už dočkalo bezpočtu titulů, spin-offů a verzí, včetně té, která pracovala s hrdiny z komiksové stáje Marvel. Naopak s chystaným DCeased – A Zombicide Game se podíváte do konkurenčního „pláštěnkového“ světa vydavatelství DC, který se taktéž nevyhnul nebezpečné nákaze.

Opět se můžete těšit na vyhlazování hord nemrtvých pro 1 až 6 hráčů, kterým jedno sezení zabere jednu hodinku. Logicky se však veškeré dění odehrává v rámci známého univerza, kde se honí nespočet hrdinů i zloduchů. Současně i příčina místních trampot pracuje s jeho reáliemi, jelikož je odstartoval technologicko–biologický virus, který na svět vypustil Darkseid díky nalezení Anti-Life formule.

Bohužel, co čert nechtěl, virus kromě běžných lidí infikoval i několik superhrdinů, včetně Supermana, Aquamana nebo Green Lanterna. Proto se zbylí přeživší, mezi něž patří třeba Batman, Wonder Woman, Flash, Hawkgirl, či dokonce Lex Luthor, musí semknout a spolupracovat, aby hrozbu zastavili.

zdroj: CMON

To v rámci téměř neutuchající akce, v níž plníte úkoly, porážíte nepřátele, získáváte dodatečnou výbavu, pomoc sidekicků a celkově nabíráte na síle. Jenom tedy vaším postupným sílením se zvětšuje i počet nepřátel, takže se musíte pořádně otáčet, abyste vůbec přežili.

Jestliže patříte mezi fanoušky Zombicide, dost pravděpodobně vás bude bavit i tato novinka, jelikož její hlavní změnou je především zasazení a pár jednotlivostí. Naopak jestli máte rádi svět DC, může se jednat o docela pěkný nástupní můstek do populární značky. Kdybyste ho chtěli prozkoumat důkladněji, už jsou dostupná anglická pravidla.

Dceased – A Zombicide Game zdroj: CMON

Je každopádně jasné, že hlad po hrách obou oblíbených značek je velký. Kickstarterová kampaň odstartovala teprve včera večer a už se stihlo vybrat přes 12 milionů korun. Tímto krokem se odemkly různé bonusy, kam patří nové postavy na obou stranách barikády. Jmenovitě třeba do řad přeživších superhrdinů přibude Blue Beetle nebo méně známá Wonder Girl, zatímco řady zombíků rozšíří Steel či Fire (to jsou dvě rozdílné postavy).

Docela sympatické navíc je, že v rámci kampaně se nabízí pouze jeden produkt v hodnotě necelých 3 tisíc korun. Za ty dostanete základní krabici, v jejíchž útrobách je 8 hrdinů, 6 zombie hrdinů a několik dodatečných postav. K tomu ještě dostanete zmíněné bonusy, přičemž zájemci si mohou doma vytisknout karty, které přidají postavy z crossoveru ze série Temné noci: Metal, které do druhé edice Zombicide vyšly dříve (nejsou součástí nabídky).

Poněkud nepříjemné je, že musíte počítat s větší cenou za dopravu. Předběžný odhad se pro Evropu pohybuje mezi 660 až 970 korunami, k nimž je nutné ještě přičíst daň. Rovněž je potřeba vzít na zřetel, že s vydáním se směřuje až někam na duben 2025.

Nejnovější články