Karetní hra Marvel Champions přivítá Gambita
Novinka zdroj: Fantasy Flight Games

Karetní hra Marvel Champions přivítá Gambita

21. 10. 2022 11:11 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Karetní hra Marvel Champions může být dobře známá i tuzemskému hráči, jelikož si u nás lze zakoupit její českou jazykovou mutaci od Blackfiru. Pokud vám ale z nějakého důvodu unikla, jde o kooperativní superhrdinskou hru, v níž se pokoušíte zastavit běsnění superpadouchů.

Nicméně je třeba také dodat, že se jedná o takzvanou Living Card Game, což znamená, že pro ní, tedy alespoň v zahraničí, neustále vychází dodatečné balíčky. Ty přináší nové scénáře, hrdiny či zloduchy a vydavatelství Fantasy Flight Games představila další z nich – Gambita.

Tentokrát se jedná o balíček hrdinský, s nímž přijde Remy LeBeau, znám především pod svým superhrdinským jménem Gambit. Objevil se například v nepříliš oblíbeném snímku X-Men Origins: Wolverine, případně ve starším animovaném seriálu X-Men. Proslulý je především tím, že nabíjí různé předměty kinetickou energií (většinou hrací karty), což z nich dělá věru nebezpečné, často výbušné projektily.

Marvel Champions The Card Game – Gambit Hero Pack 7 zdroj: Fantasy Flight Games   Marvel Champions The Card Game – Gambit Hero Pack 4 zdroj: Fantasy Flight Games

Samotná expanze přinese předem sestavený balíček, který je tvořený 15 kartami spojenými přímo s hrdinou, zatímco zbytek tvoří karty aspektu spravedlnosti. Gambit může díky své všestrannosti a zlodějským dovednostem v týmu zastávat v podstatě jakoukoliv roli.

V kůži Remyho může kazit plány nepřátel, odstraňovat hrozby a potenciálně dobírat karty, zatímco v roli Gambita zase může rozpoutat příval útoků, které lze postupně nabíjet a tím dosáhnout vyloženě devastujících výsledků. S nabíjením vám pomohou dodatečné karty, které navíc zlepší i vaši obranu, abyste mohli v krasojízdě pokračovat i v dalším kole.

Součástí balíčku navíc je i nový modulární střet, který přidává zlého akolytu Exoda, který je plně oddán Magnetovi. Tento pohůnek přichází do hry se svým psionickým štítem, který mu v podstatě propůjčuje bonusový život. Tento štít můžete přidat do libovolného scénáře. Vydání rozšiřujícího balíčku je plánované na 24. února příštího roku.

Nejnovější články