Karetní Bang! se brzy rozšíří o ty největší legendy Divokého západu
Novinka zdroj: Albi

Karetní Bang! se brzy rozšíří o ty největší legendy Divokého západu

26. 1. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Kdo by neznal karetní Bang!? Dnes již legendární titul, který se i u nás zcela bezpečně řadí do zlatého fondu deskové zábavy téměř každé rodiny, hnedka vedle Osadníků z Katanu nebo Carcassone. Přestřelka mezi šerifem, jeho pomocníkem, bandity a odpadlíkem, která pracuje s rychlými partiemi, jednoduchým průběhem a se skrytými rolemi, v průběhu let díky mnoha menším i větším rozšířením nabobtnala do daleko větších rozměrů, a nezastaví se ani letos.

Bang! – Legendy zdroj: Albi Bang! – Legendy zdroj: Albi

Původní vydavatelství DV Games už v následujících týdnech na trh uvede další větší expanzi – Legendy. Jak už můžete odtušit ze samotného názvu, novinka přinese celkově 16 legendárních verzí původních postav nabízejících unikátní schopnosti s nezanedbatelnými bonusy.

Abyste se však takovou „legendou“ mohli stát, musíte vykonávat hrdinské skutky, nebo se jimi alespoň chlubit, čímž se nesmazatelným písmem zapíšete do historie. Od toho tu je 16 karet činů, jejichž plněním můžete získat slávu, zastoupenou 35 dřevěnými žetony sedmi rozdílných barev a tvarů.

Rozšíření z popisu působí, že základní hra se bez něj zcela bez problémů obejde a nejspíše nebude patřit mezi vyložené nutnosti, nicméně vašim sezením může propůjčit pěkný dodatečný rozměr, díky němuž karetní western vydrží na stole zase o něco déle.

Každopádně vzhledem k tomu, že je Albi ve vydávání obsahu pro tuhle karetní stálici více než poctivé, vyjde Bang! – Legendy brzy i u nás. V aktuální době společnost uvádí 22. února a doporučenou cenu 349 korun.

Nejnovější články