Kapesní sada Gamelib Pocket vám umožní hrát desítky her za libovolnou cenu
Novinka zdroj: Grammes Édition

Kapesní sada Gamelib Pocket vám umožní hrát desítky her za libovolnou cenu

30. 4. 2024 9:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Na Kickstarteru se objevil velice zajímavý projekt Gamelib Pocket, který jeho tvůrce Léandre Proust označuje za „skutečnou herní knihovnu ve vaší kapse“. Tato „hra“ vám má umožnit odehrát minimálně šedesát, reálně ale klidně přes sto her.

Jak je něco takového možné, ptáte se? Ono je to velice jednoduché. Krabička produktu Gamelib Pocket obsahuje klasický balíček na poker, tedy karty, s nimiž si můžete zahrát desítky existujících, klasických her.

K tomu tu jsou ještě 4 kostky, 2 figurky a 40 kostiček, což vám v nejrůznějších způsobech užití umožní odehrát hry jako Go, Senet, Halma, Backgammon, Piškvorky, Hadi a žebříky, ale i hry, o kterých jsem osobně v životě neslyšel jako Awithlaknakwe, Tchuka Ruma, Latrunculi či Ashtapada.

Ale aby to nebylo jen o komponentách pro existující hry, které si asi zvládnete sami vykuchat z deskovek ve své sbírce, tak zmíněný autor přichystá i několik vlastních her. Jejich počet je odvislý od vybraných peněz a v době psaní článku to dělá již 6 originálních her.

Kampaň vybrala již půl milionu korun a do jejího konce zbývá ještě něco přes týden. A co je nejzajímavější, tak tu není žádná fixní cena. Tvůrce doporučuje za hru utratit 300 korun, ale cena je vyloženě na vás, pokud tedy bude činit alespoň 25 korun.

Poštovné činí pouhých 50 korun a daň je pro Evropany již zahrnutá v ceně. Hra Gamelib Pocket se k vám dostane již v říjnu a od listopadu dostanete každý týden formou PDF jedna nová pravidla, která vám umožní zahrát si 54 klasických a všechny nové hry.

Nejnovější články