Kampaňový prehistorický survival Stonesaga plení peněženky uživatelů Kickstarteru
Novinka zdroj: OOMM

Kampaňový prehistorický survival Stonesaga plení peněženky uživatelů Kickstarteru

9. 2. 2023 13:35 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Vydavatelství OOMM Games a Galakta se v těchto chvílích rozhodně mohou radovat. Jejich chystaný survival Stonesaga totiž v rámci nově spuštěné kampaně na Kickstarteru rozbil bank, jelikož se mu aktuálně povedlo vybrat už přes 15 milionů korun, tedy devítinásobek původně požadované částky. Ovšem při bližším průzkumu je okamžitě jasné, proč zrovna tento titul slaví takový úspěch.

Jedná se totiž o novou hru, na které spolupracuje Max Brooke (Star Wars X-Wing a Legend of the Five Rings RPG) a Luke Eddy (Star Wars: Legion), tedy renomovaní a dobře známí tvůrci. Co ale Stonesaga je? Inu, jedná se o kooperativní kampaňovku, která je zasazená do unikátního a perzistentního světa, který utváříte za pomoci craftingu a svými volbami.

Unikátnost zmíněného světa spočívá především v tom, že v sobě kombinuje prehistorické prvky s fantazií, což dohromady dává magicky zvláštní prostředí, ve kterém se skrývá údiv i nebezpečí. Pokusíte se v něm vaši prehistorickou společnost provést různými nástrahami, jako jsou přírodní katastrofy či frakční souboje. K překonání těchto strastí musíte prozkoumávat nové regiony, sbírat klíčové zdroje, vyrábět předměty, budovat a celkově přežívat. Do svých plánů ale je třeba zahrnout i prastaré behemoty, kteří budou mít přímý vliv na nově objevený svět.

Stonesaga 15 zdroj: OOMM

Každé vaše rozhodnutí bude utvářet svět kolem vás, čímž se před vámi postupně rozprostře vaše unikátní sága. Tu je možné podstoupit až ve 4 hráčích, kdy zde funguje bezproblémový drop-in a drop-out systém. Dostupný ale také bude sólový režim. Jak už bývá zvykem, tak o hře se můžete více dočíst v pravidlech, která jsou k naleznutí na naší kartě. Také si ji ale rovnou lze i vyzkoušet v digitální podobě díky Tabletop Simulatoru.

Nyní ale už k cenám. Základní krabici, která vám dá přístup ke znovuhratelné (za pomoci „dobíjecího“ balíčku) více než třicetihodinové kampani, získáte za 2 200 korun. Jestli ale k základu chcete i rozšíření Meals & Myths a Nature of the Best, které přidávají nové regiony a možnosti, musíte si připravit dvojnásobek. V obou přídech se ale lze těšit na kvalitně zpracované komponenty, kdy prim hrají detailní figurky. Doprava do České republiky vychází na 560 či 670 korun. V tomto případě se ale taktéž bohužel nevyhnete VATu. Předpokládané datum doručení je duben 2024.

Velice hezkým gestem autorů navíc je, že pokud Stonesagu podpoříte během prvních 72 hodin od spuštění kampaně, dostanete jako bonus akrylové žetony kamenů a navíc OOMM Games za vás zasadí jeden strom prostřednictvím organizace Tree Canada. Pěkné.

Nejnovější články