Johohó, Piráti z Maracaiba připlují na vlnách češtiny
Novinka zdroj: Vlastní foto autora

Johohó, Piráti z Maracaiba připlují na vlnách češtiny

19. 3. 2024 11:51 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

České vydavatelství BoardBros stojící za lokalizovanými hrami jako Naše osada, Mini Express či Útulná doupata oznamuje svůj další projekt, kterým bude Pirates of Maracaibo, tedy Piráti z Maracaiba.

Jedná se o středně náročnou euro hru pro 1 až 4 hráče, která vám zabere mezi 40 a 100 minutami. Stanete se v ní obávanými piráty, kteří se plaví po moři, kde hledají poklady, najímají posádku, vylepšují svou loď a samozřejmě bojují.

Hra vychází z o něco těžší strategické hry Maracaibo od Alexandera Pfistera, kterému ale s piráty pomáhali ještě Ralph Bienert a Ryan Hendrickson. Společně stvořili velice zajímavý pirátský závod, v němž putujete svou lodí po plánu složeného z karet, které se neustále proměňují a staví vás tak před nekončící rozhodnutí, kudy se vydat dál.

Hra nabízí spoustu různých cest k vítězství, kdy se můžete soustředit třeba na svou posádku, zaměřit se primárně na rozvoj své lodi, můžete svou strategii postavit na zakopávání různě cenných pokladů, případně se věnovat samostatné desce, v níž si se svým pirátem klestíte cestu hustou džunglí exotického ostrova.

Piráti z Maracaiba je z vlastních zkušeností velice solidní kousek, který potěší každého milovníka černých plachet s lebkami, rumu a svobody, kterou umí nabídnout jen široký oceán. BoardBros zatím neoznamují, kdy se hry dočkáme.

Nejnovější články