Jedna z nejžádanějších novinek letošního Essenu The Wolves vyjde v češtině jako Vlci
Novinka zdroj: Pandasaurus Games

Jedna z nejžádanějších novinek letošního Essenu The Wolves vyjde v češtině jako Vlci

7. 12. 2022 12:12 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Návštěvníci letošního veletrhu Spiel v Essenu mohli během svého pobytu v německém městě a na samotném festivalu narazit na novinku dvojice návrhářů v podobě Ashwina Kamatha a Clarence Simpsona – The Wolves. Ostatně pravděpodobnost, že o ní minimálně zaslechli, je rozhodně vysoká, jelikož se titul řadil k těm, které se dočkaly opravdu vřelého přijetí.

A pokud jste si ho na místě chtěli i přímo pořídit, měli jste nejspíše smůlu, protože se téměř okamžitě vyprodal. O tom ví své i náš Patrik Hajda, který se hned druhý den ráno postavil na značky a jakmile se otevřely brány výstavy, rozeběhl se přes všechny haly s nadějí, že bude ve frontě nanejvýš desátý, jelikož vydavatel varoval, že mu zbývá pouhých 10 kusů. Ale fronta už se dávno táhla ven z budovy...

Pokud se k těmto nešťastným zájemcům řadíte i vy, můžete pomalu přestat smutnit. České vydavatelství Mindok totiž oznámilo, že se postará o českou lokalizaci. O té zatím víme jen to, že vyjde někdy v příštím roce spíše v jeho druhé polovině pod nepřekvapivým názvem Vlci. Pokud o Vlcích slyšíte poprvé, tak zde je jejich malé představení.

Ve svém jádru se jedná o strategickou hru pro 2 až 5 hráčů, která pracuje s vlčí tematikou. Je to tedy hra o přírodním zákonu, který říká, že přežijí jen ti nejsilnější. S ostatními hráči tak budete bojovat o vytvoření té nejdominantnější smečky. Tento úkol vám pomůže naplnit obsazování teritorií/území, verbování osamělých vlků a přirozeně i nějaký ten lov kořisti.

Veškeré vaše volby poté řídí speciální inteligentní mechanismus výběru akcí, kvůli němuž musíte své kroky pořádně rozmýšlet a plánovat dopředu (využitím akce se její destička otočí na druhou stranu a do příště tak nabízí něco jiného). Rozšiřováním smečky navíc také budete získávat lepší vlastnosti, které vám otevřou možnosti pro provedení dalších, ještě silnějších akcí.

Během své expanze však musíte dávat pozor i na soupeře, jelikož se klidně může stát, že vám odlákají část vašich vlků. Vyhrává samozřejmě ten hráč, který získá největší počet bodů ze stupnic na své desce a z trojice bodování v průběhu hry.

Vlci se řadí mezi středně obtížně hry, kdy jedna partie potrvá zhruba 75 minut. Jestli máte zájem o kompletní pravidla hry, můžete si je přečíst v angličtině na kartě hry. A pokud patříte mezi majitele videoherního Tabletop Simulatoru, můžete si v něm hru zadarmo vyzkoušet. Tak co, máte zájem své čtyřnohé chlupáče dovést k vítězství?

Nejnovější články